Tujcem, ki ne bodo imeli potrdila o negativnem izvidu na koronavirus, se lahko prepove vstop v Slovenijo

Meja z Italijo: Vlada z ukrepom zmanjšuje tveganje za širjenje nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Slovenije in krepi varovanje zdravja prebivalcev Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 11. marec 2020 ob 08:16
Tujcem na meji z Italijo se vstop lahko prepove

Tujcem na meji z Italijo se vstop lahko prepove

Vlada je na dopisni seji sprejela sklep, da se bo na mejni črti oziroma v bližini mejne črte med Slovenijo in Italijo 11. marca 2020 začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo. Vlada z ukrepom zmanjšuje tveganje za širjenje nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Slovenije in krepi varovanje zdravja prebivalcev Slovenije.

Kontrola vstopa na meji se bo izvajala pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Republiki Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča. Preverjali bodo, ali imajo osebe potrdilo o negativnem izvidu na SARS-CoV-2 (COVID-19), ki jim ga je izdal pristojni organ. Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop na območje Republike Slovenije. Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

Minister za zdravje bo za podrobnejšo izvedbo tega sklepa izdal odredbo, v kateri bo med drugim opredeljena tudi ura, kdaj se bo kontrola vstopa začela izvajati.

Marjan Šarec je naročil zaprtje meje z Italijo

Potrjenih 34 okužb s koronavirusom; Šarec naročil zaprtje meje z Italijo


korona.mgrt@gov.si - elektronski naslov za vprašanja, vezana na koronavirus

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili ukrepe v podporo ublažitve posledic širjenja virusa SARS-CoV-2, ki se pojavjajo v gospodarstvu.S tem namenom so vzpostavili elektronski naslov korona.mgrt@gov.si, kjer so vam na voljo svetovalci z informacijami o ukrepih za obvladovanje trenutnih kriznih razmer, povezanih z virusom.

Vabijo vas, da jih kontaktirate ob morebitnih nejasnostih ali vprašanjih glede ukrepov, ki so povezani z novim SARS-CoV-2 virusom na področju gospodarstva in turizma.

Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna

Koronavirus: Kako poteka bolezen, kakšni so simptomi in znaki?




Več v Slovenija