Nekdanji učitelj OŠ Cezanjevci ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let

Ovadbo proti nekdanjemu učitelju so vložili kriminalisti PU Murska Sobota

Prlekija-on.net, petek, 4. februar 2011 ob 22:052
Policija

Policija

Jože Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota, je za STA potrdil, da je 33-letni nekdanji učitelj Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci kazensko ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, saj so namreč kiminalisti na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti proti njemu podali kazensko ovadbo.

Članek z naslovom Avatar iz Prlekije, avtorja Dejana Karba, ki je bil v januarju objavljen v Delovi prilogi Ona je razkril nekatere podrobnosti zgodbe o domnevnem razmerju med učiteljem in njegovo učenko. Pogovor o tej temi je tekel tudi na našem forumu.

Po pisanju Dela so incident policiji prijavili dekličini starši, z dogajanjem pa so bili seznanjeni tudi v šoli. Njuna hči se je lansko poletje zapletla v ljubezensko razmerje s svojim učiteljem tujega jezika, kar sta za Delo potrdila starša. »Ja, na prve zmenke z njim sva jo peljala midva. Niti slutila nisva, da gre za zmenke z učiteljem, saj sva bila prepričana, da hčer peljeva na bazen, kjer se bo dobila s sošolkami,« je razlagala mati. »Doma se je lagala, da gre na bazen s sošolkami, v resnici pa je bila tam z njim. Z učiteljem. Bilo mi je sicer sumljivo, da ni šla tja skupaj s sošolkami, vendar, kaj sem mogel. Zaupal sem ji in tako jo je zjutraj v Banovce peljala žena, popoldne pa sem šel ponjo sam,« se spominja oče.

Po besedah ravnatelja OŠ Cezanjevci Marjana Kosija deklica navedb, da bi prišlo do telesnega stika med njo in učiteljem, ni potrdila ne pred njim ne pred starši. "Upoštevati moram obe strani, ne pa kar slepo verjeti izjavam dekleta in s tem zapečatiti nekoga, ki pa morda ni kriv, zato naj to drugi raziščejo," je za STA povedal Kosi.

Dekle je šolski pedagoginji na začetku leta priznalo, da je učitelj nanjo izvajal prevelike pritiske, da bi še naprej hodila v to šolo, učitelj pa je zanikal, da bi z učenko imela telesni stik, je pa priznal, da sta bila v avatarskem svetu in si romantično dopisovala po spletu, še poroča Delo.


Več v Črna kronika