Maske Fundacije Alibaba & Jack Ma na poti v Slovenijo

Z veseljem sporočamo dobro novico, da so zaščitne maske, ki sta jih Sloveniji podarili Fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation, že na poti v Slovenijo

Prlekija-on.net, petek, 20. marec 2020 ob 09:29
Maske, Fundacije Alibaba in Jack Ma

Maske, Fundacije Alibaba in Jack Ma

Fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation, ki sta projekta ustanovitelja globalnega tehnološkega podjetja Alibaba Group, Jacka Maja, sta Sloveniji podarili obrazne maske v pomoč pri boju proti virusu COVID-19. Z veseljem sporočamo dobro novico, da so zaščitne maske že na poti v Slovenijo.

Včeraj popoldne so delavci na letališču v Liegu že naložili maske na tovornjak, ki jih bo dostavil v Slovenijo.

Tovorni let, naložen s pošiljko podarjenih obraznih mask, je vzletel iz Hangzhouja na Kitajskem in je v sredo prispel na letališče Liege, v belgijsko eWTP vozlišče družbe Alibaba, kjer je bil tovor pripravljen za nadaljnji prevoz v Slovenijo. Belgijsko vozlišče eWTP je do sedaj veliko prispevalo k učinkovitemu mednarodnemu prevozu blaga v tej zdravstveni krizi, medtem pa je tudi mreža Cainiao Network, logistični del družbe Alibaba, povečala število najetih tovornih letov na pet na teden v tem obdobju.

V Slovenijo je prispelo pol milijona mask

V Slovenijo prispelo pol milijona zaščitnih mask, pošiljka s tremi milijoni pa je bila prevara


Pomoč je bila omogočena tudi zaradi tesnega sodelovanja z Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije, katerega ukrepanje je bilo ključno za hiter odziv in dostavo doniranih medicinskih potrebščin.

Ta donacija je sicer zadnja med številnimi pobudami pomoči, ki sta jih Fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation omogočili z namenom podpreti prizadevanja na območjih sveta, ki jih je virus Covid-19 najbolj prizadel. Tako sta fundaciji do sedaj poskrbeli za dobavo različnih vrst medicinskih potrebščin na območja Kitajske, Japonske, Južne Koreje , Združenih držav Amerike, Italije, Belgije, Afrike in Španije, medtem pa sta tudi financirali raziskave in razvoj možnosti zdravljenja virusa Covid-19 na Kitajskem, na inštitutu Peter Doherty Institute for Infection and Immunity (Avstralija) ter univerzi Columbia University (ZDA). Nadaljnje donacije naj bi bile najavljene v prihodnjih dneh in tednih.

O Jack Ma Foundation

Fundacijo Jack Ma je 15. decembra 2014 ustanovil Jack Ma, ustanovitelj skupine Alibaba Group. Organizacija se osredotoča na izobraževanje, podjetništvo, na sodelovanje žensk v vodenju in okolje. Fundacija si prizadeva, da bi bila zanesljiva, participativna in trajnostna človekoljubna organizacija. Fundacija Jack Ma je ​​doslej podpirala projekte po vsem svetu, vključno s programom za podeželsko izobraževanje, afriško nagrado za podjetnike, štipendijskim programom Ma & Morley in jordansko fundacijo Queen Rania. Poleg tega je fundacija financirala tudi številne projekte na svojih prednostnih področjih. Fundacija Jack Ma je ​​zavezana k opolnomočenju podeželskih vzgojiteljev, podjetnikov, podeželskih otrok, mladih zagonskih podjetij in žensk, z namenom, da bi jih opremila z znanjem za prihodnost in jim pomagala graditi srečnejšo, bolj zdravo, trajnostno in bolj vključujočo družbo.

O fundaciji Alibaba

Cilj fundacije Alibaba, ki je bila ustanovljena decembra 2011, je ustvariti kulturo, ki spodbuja ljudi, da se vključijo v filantropijo, jo naredijo trajnostno in tako resnično prispevajo k civilni družbi in naravi. Ključni vidiki financiranja fundacije vključujejo varstvo voda, spodbujanje okoljske ozaveščenosti in razvoj okolju prijaznih organizacij. Skupina Alibaba Group je zavezana, da bo odstopila odstotek letnega dohodka fundaciji Alibaba, da bi zagotovila stabilno dolgoročno financiranje, ki bo omogočilo pravočasen odziv v primeru naravnih nesreč ali širitve človekoljubnih projektov.

Foto/video: Alibaba & Jack Ma Foundation



Več v Slovenija