MasterChef prvi zapustil Ptujčan Jernej, ki zmago najbolj privošči Prlečki »Cukerpekarci« Jerneji

»Še vedno polagam vse adute na našo Prlečko Jernejo. Ona je polna pozitivne energije in odlična Cukerpekerca. Njej bi najbolj privoščil zmago,« pravi Jernej, ki je prvi moral zapustiti šov

Prlekija-on.net, sobota, 21. marec 2020 ob 11:39
Jernej Smolinger, foto: POP TV

Jernej Smolinger, foto: POP TV

Ta teden se je na POP TV pričela že šesta sezona šova MasterChef Slovenija. Šestnajst tekmovalcev se je pod budnim očesom treh chefov Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča podalo v kuhinjo za prestižni naziv MasterChef, pokal in nagrado 50.000 evrov.

V drugi oddaji so za kuharske postaje morali tisti, ki se jim na prvem izzivu ni uspelo povzpeti na balkon. Med njimi ni bilo Prlečke "Cukerpekarce" Jerneje Trofenik Dimnik, ki se je v prvi oddaji v dvoboju v pripravi sladic pomerila z Ano Potočnik. Jerneja je presenetila Karima, ker sladice ni pekla po receptu in je vse delala "iz glave", še bolj pa je bil presenečen, ko je okusil njen končni izdelek. Po krajšem sodniškem posvetu sta sicer lahko obe šli na balkon in si tako prihranili stresno kuhanje za obstanek v drugi oddaji.

Tam sta vsakega tekmovalca pričakali dve škatli, ena je bila "mystery box", druga škatla pa ni skrivala prav ničesar. Rdeča nit te jedi je bil sicer piščanec z dodatnimi sestavinami. Tisti, ki so se odločili za neznane sestavine, so imeli na voljo 30 minut več časa za pripravo jedi. Pri kuhanju te jedi ni noben prav posebej navdušil, nekaj jih je pred sodnike prineslo celo surovega piščanca.

Moj prvi kroznik, ki me je pripeljal na balkon. Recept bo objavljen na okusno.je #masterchef #masterchefslovenija #firstdish #dessert #balkon #mojasladica #masterchefsladica

Objavil/a Jerneja Trofenik Dimnik - tekmovalka 6. sezone Masterchef Slovenija dne Petek, 20. marec 2020
Jerneja Trofenik Dimnik, foto: POP TV

V šesti sezoni MasterChef Slovenija tudi tekmovalka iz Sv. Jurija ob Ščavnici


Se nekaj utrinkov iz 1. Oddaje @masterchefslovenija Bilo je naporno in zivcno. Ko okrog tebe skace 10 kamer in se...

Objavil/a Jerneja Trofenik Dimnik - tekmovalka 6. sezone Masterchef Slovenija dne Petek, 20. marec 2020

Trije izmed tekmovalcev so se nato morali pomeriti že na prvem izločilnem testu, to so bili Jernej Smolinger s Ptuja ter Kaja Jurač in Kaja Balentič. Pomerili so se v peki palačink, na videz enostavni jedi, a v MasterChef kuhinji ni nič enostavno. Vsak izmed tekmovalcev je imel na voljo pet plošč in pet ponev, v 30 minutah pa so morali speči deset dobrih palačink, ki so morale biti okrogle, brez večjih lukenj ter ne pretanke in ne predebele ter tudi ravno prav zapečene. Sprva je najbolje kazalo Jerneju, a mu je prehitro zmanjkalo mase, takoj zatem je mase zmanjkalo tudi Kaji J., Kaja B. pa je prva prinesla palačinke pred sodnike. Popolnih je bilo šest palačink. Kmalu je pred sodnike palačinke prinesla tudi Kaja J., ki pa je večino palačink spekla predebelih, popolni sta bili le dve. Kaji B. je nato kmalu uspelo speči še preostale popolne palačinke, Kaja J. in Jernej pa sta se borila do izteka časa. Kaji je nato uspelo speči samo še eno dovolj tanko palačinko, Jerneju pa nobene, kar je pomenilo, da Ptujčan mora zapustiti šov.

Zmago najbolj privošči Prlečki Jerneji

Jernej je po šovu za POP TV med drugim povedal, da mu bo najbolj v spominu ostala najbolj nora ekipa tekmovalcev, ki jih je uspel spoznati, vsaka beseda iz ust sodnikov pa mu je bila v tolažbo, vsaka njihova beseda pa mu pomeni tudi gonilo za njegovo nadaljnjo življenjsko pot. Družina je za Jerneja na prvem mestu, doma so sicer bili presenečeni, ampak tudi veseli, da so se spet videli ter mu ob tem dali vedeti, da je za njih v vsakem primeru zmagovalec.

Na vprašanje, kateremu oziroma kateri pa pripisuje največ možnosti za zmago, pa je Jernej odgovoril: "Še vedno polagam vse adute na našo Prlečko Jernejo. Ona je polna pozitivne energije in odlična Cukerpekerca. Njej bi najbolj privoščil zmago."

Šov MasterChef Slovenija lahko spremljate ob četrtkih in petkih ob 20. uri na POP TV.

Miha Robnik in Jerneje Trofenik Dimnik

V MasterChefu bo kuhal tudi »fotr«, ki pravi, da ima Prlečka vedno prav




Več v Družabno