V prvem tednu se je v izobraževanje na daljavo vključilo 380 od 455 osnovnih šol

Največkrat so bili uporabljeni elektronska pošta, spletne učilnice in socialna omrežja

Prlekija-on.net, sobota, 21. marec 2020 ob 19:32
Simona Kustec Lipicer

Simona Kustec Lipicer

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec Lipicer, je podala izjavo o izobraževalnem procesu, ki v času epidemije koronavirusa poteka na daljavo. Ministrica je povedala, da se je v izobraževanje na daljavo v prvem tednu vključilo 380 od skupaj 455 osnovnih šol. Po prvem tednu izobraževanja na daljavo ugotavljajo, da poteka še bolje od pričakovanega, ne vejo pa še, kako dolgo bo tako potekalo.

Največkrat so bili uporabljeni elektronska pošta, spletne učilnice in socialna omrežja. Najbolj živahno je v jutranjih in večernih urah, največ je bilo od 10. ure do 15. ure, in sicer tudi 15.000 uporabnikov.

Za zdaj načrtujejo, da se bosta matura in preverjanje znanja odvila po predvidenem roku. Vpis v srednje šole pa bo podaljšan, predvidoma je to 2. april, tudi preizkusi nadarjenosti bodo naknadno. Rok za vpis v srednjo šolo bo prestavljen, že poslane prijavnice pa bodo upoštevane.

Učencem, ki nimajo računalnikov ali dostopa do spleta, bodo pomagali z računalniki s šol, podarjajo pa jih tudi donatorji. Ravnatelji preko svetovalnih služb pridobivajo te informacije, 40.000 evrov donatorske pomoči za dodatno opremo. Po ocenah gre za 700 učencev iz najbolj ranljivih skupin.



Več v Kultura in izobraževanje