Iz spanja nas je prebudil močan potres

Po podatkih EMSC je bil epicenter potresa ob 6.24 sedem kilometrov severno od Zagreba, v gozdnatem pobočju nad naseljem Kašina

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2020 ob 06:387
Potres je bil na Hrvaškem, vir: https://earth3dmap.com/

Potres je bil na Hrvaškem, vir: https://earth3dmap.com/

V nedeljo, 22. marca, okoli 6.25 je marsikoga iz mirnega nedeljskega spanca prebudil potres. Tudi v Prlekiji smo ga lahko zelo čutili. V Ljutomeru so se hiše in bloki pošteno zazibale, zaškripalo je pohištvo...

Po podatkih EMSC (European Mediterranean Seismological Centre) je bil epicenter potresa ob 6.24 sedem kilometrov severno od Zagreba, v gozdnatem pobočju nad naseljem Kašina. Žarišče potresa je bilo 10 kilometrov pod zemeljskim površjem, magnituda pa 5,3. Sledilo še je nekaj popotresnih sunkov. Močnejšega smo čutili še ob 7.01, katerega magnituda je bila 5,0, ob 7.41 je sledil še drugi popotresni sunek z magnitudo 3,7.

Iz Zagreba medtem poročajo o škodi na stavbah, ljudje so v paniki zbežali iz hiš... Po zadnjih podatkih se borijo za življenje 15-letnega dekleta.

Po prvih podatkih Urada za seizmologijo so potres čutili prebivalci celotne Slovenije. Tudi naši bralci nam potrjujete, da ste potres čutili na vseh koncih Slovenije.

Iz Zagreba poročajo o škodi

Po potresu večja gmotna škoda, za življenje 15-letnega dekleta se borijo


Poškodovani stebri mostu, foto: SZRON, MOM

Potres poškodoval tudi dvoetažni most v Mariboru


Potres Hrvaška
Potres so zabeležili na Hrvaškem, vir: https://www.emsc-csem.org/


Več v Narava