Vrtci in šole ostajajo zaprti vsaj do 17. aprila, a verjetno še dlje

Kacin je ob tem poudaril, da vrha epidemije še zdaleč nismo dosegli, vzgojno izobraževalne inštitucije pa so med zadnjimi, ki bi jih država začela odpirati

Prlekija-on.net, sobota, 28. marec 2020 ob 09:36
Vrtci in šole ostajajo zaprti vsaj do 17. aprila

Vrtci in šole ostajajo zaprti vsaj do 17. aprila

V petek sta izjavo glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 podala vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Kot je povedal Kacin, vrtci in tudi šole, ostajajo zaprti vsaj do 17. aprila, a zelo verjetno bodo zaprti še veliko dlje. Kacin je ob tem tudi poudaril, da vrha epidemije še zdaleč nismo dosegli, vzgojno izobraževalne inštitucije pa so med zadnjimi, ki bi jih država začela odpirati, ko se bo vse skupaj pričelo umirjati.

Ostaja pa odprto tudi vprašanje, kaj bo v Sloveniji s splošno maturo. Mednarodna matura, ki bi se morala začeti 30. aprila, je zaradi pandemije že odpovedana.

Vlada pa za zdaj še ne načrtuje novih omejitev gibanja, to bo storila, če bo število okuženih strmo naraščalo. Do strmega naraščanja bi lahko prišlo že prihodnji teden, sprva pa bi omejili gibanje na občine, v katerih živimo.

Pouk na daljavo se nadaljuje

Pouk na daljavo se za vse ravni izobraževanja nadaljuje tudi v prihodnje




Več v Kultura in izobraževanje