Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer izvaja pouk na daljavo

Ravnatelj Stanislav Lašič se ob tem zahvaljuje vsem staršem in učencem: »Hvala za izredno pomoč vsem staršem in seveda učencem, pri izvedbi pouka na daljavo.«

Prlekija-on.net, nedelja, 29. marec 2020 ob 09:34
GŠ Slavka Osterca Ljutomer

GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so v nedeljo sporočili, da se pouk na daljavo nadaljuje tudi v naslednjih tednih: "Pouk na daljavo se za vse ravni izobraževanja nadaljuje tudi v prihodnje, in sicer vse do takrat, dokler ne pojenja epidemija koronavirusa. Kdaj bo to, pa bo odločila zdravstvena stroka."

Kot povsod po Sloveniji, se tudi v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer v teh tednih pouk izvaja na daljavo. Ravnatelj Stanislav Lašič se ob tem zahvaljuje vsem staršem in učencem: "Hvala za izredno pomoč vsem staršem in seveda učencem, pri izvedbi pouka na daljavo.

Veseli nas, da pouk poteka brez večjih težav. Po tedenski izkušnji pouka na daljavo ugotavljamo, da je potrebna izredna koncentracija učenca in predvsem učitelja. Ta oblika pouka je za nas vse velika preizkušnja, saj je učitelju pri pouku na daljavo nekoliko težje korigirati učencu držo telesa, instrumenta, pozicijo rok in prstov, nastavka in tona. Pri nekaterih socialnih medijih (Messenger, Viber, Skype, WhatsApp ...) preko katerih poteka pouk, včasih prihaja tudi do trenutnih motenj. Informacije učiteljev so, da je takšen način dela v dani situaciji vzdržen in da so tudi učenci ter njihovi starši z njim zelo zadovoljni. Zavedamo se, da takšen način dela ne more v celoti nadomestiti pouka v razredu, vendar pa je zagotovo trenutno najboljši način, da ostanemo v stiku z učenci in da poskrbimo, da ne izgubijo učne »kondicije«.

Zato se vsi skupaj izjemno trudimo, da bi vsem učencem omogočili čim boljši pouk glede na trenutno situacijo. Skratka, delamo, se povezujemo na daljavo in predvsem ostajamo v stiku."

Glasbeno šolstvo ima na Slovenskem izjemno bogato tradicijo, saj izobraževanje na področju glasbene umetnosti neprekinjeno poteka preko 200 let. Del tega vzgojno-izobraževalnega sistema je tudi Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, ki je v letu 2017 praznovala 90-let svojega uspešnega delovanja.

''Slovenski sistem glasbenega izobraževanja je odličen, ni samo izobraževanje, je vrednota, ki omogoča sistematično pridobivanje znanja in konkurenčnost na evropski in širši ravni in hkrati zagotavlja razvoj in obstoj slovenske glasbene kulture. Mladi, ki se vključujejo v glasbene šole pod skrbnim mentorstvom visoko izobraženih učiteljev, te in še mnoge druge cilje zagotovo dosegajo. Delovne navade, vzgoja samozavesti, odpovedovanje, osebnostna in duhovna rast, sodelovanje, razvoj nacionalnega umetniškega potenciala ... Vse to in še mnogo drugih ciljev dosegamo v glasbenem/plesnem izobraževanju na Slovenskem.'' (tekst iz programa dela ZSGŠ Slovenije za leto 2020)

"Na GŠ Slavka Osterca Ljutomer nestrpno pričakujemo vselitev v naše skupne prenovljene prostore na Prešernovi 8, ki jih bomo upam, pričeli uporabljati z novim šolskim letom.

Še enkrat hvala za sodelovanje, strpnost, ter pripravljenost, da skupaj nadaljujemo vzgojno-izobraževalni proces mladih glasbenikov in plesalcev.

Vsem vam želim še naprej uspešno delo, veliko optimizma, zdravja in predvsem ostanite doma," nam je še povedal ravnatelj in nam ob tem posredoval tudi nekaj fotografij o poteku obnove šole in nekaj fotografij razrednih nastopov in nastopa za vrtce, ko smo še lahko bili skupaj. Vsi skupaj pa si želimo, da bo trenutna situacija čim prej mimo in da bomo lahko ponovno vsi skupaj zapeli in zaigrali, kot je to bilo nekoč.

Spodaj si lahko ogledate še oddajo Infodrom: GLASBENA ŠOLA NA DALJAVO ter VSAK DAN JE Z GLASBO LEPŠI.



Več v Kultura in izobraževanje