V nedeljo zabeleženih 26 novih okužb s koronavirusom

Uradno okuženih z novim koronavirusom se je povzpelo na 756

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. marec 2020 ob 11:33
Uradno okuženih z novim koronavirusom se je povzpelo na 756

Uradno okuženih z novim koronavirusom se je povzpelo na 756

V nedeljo se je število uradno okuženih z novim koronavirusom povzpelo na 756, kar je 26 več kot dan prej. V nedeljo je bilo opravljenih 569 testiranj. Trenutno je hospitaliziranih 115 oseb, 28 jih je na intenzivni negi, v nedeljo pa ni bilo smrtnih žrtev.

Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da je dejansko okuženih najmanj petkrat več, kot je uradna številka, saj se ne testira vseh sumov okužbe. Če nekdo v družini kaže simptome okužbe, ga po zastavljeni metodologiji ne testirajo, temveč mora ostati doma v samoizolaciji skupaj z družinskimi člani, razen če je v rizični skupini, kot so kronični bolniki in pri katerih obstaja možnost zapletov.

V nedeljo so sicer bile štiri nove okužbe potrjene v Domu starejših občanov Ljutomer, tako da je sedaj skupno okuženih tam šest stanovalcev.

Okuženi koronavirus

Število oseb, ki so v Sloveniji bile ali so pozitivne na covid-19 je tako trenutno 756

V Sloveniji potrjenih 756 okužb s koronavirusom, v podravski regiji 64, v pomurski 25


Kot je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, imamo trenutno na razpolago preko 500 postelj za bolnike s koronavirusom. Zmogljivosti lahko v poostrenih razmerah še povečujemo, postelj za intenzivno terapijo pa imamo preko 50 in po potrebi jih lahko zagotovimo še več. Prihaja tudi dodatna oprema in novi respiratorji.

Gantar je povedal tudi, da epidemija v Sloveniji narašča počasneje kot na začetku, kar je posledica ostrih ukrepov.

V DSO Ljutomer je že več okuženih

V DSO Ljutomer potrjenih še več okužb s koronavirusom




Več v Slovenija