V DSO Ljutomer potrjenih še več okužb s koronavirusom

V nedeljo zvečer so potrdili štiri dodatne okužbe, županja pa je odredila zaprtje obeh ljutomerskih parkov in javne površine - pločnika pred DSO

Prlekija-on.net, nedelja, 29. marec 2020 ob 20:293
V DSO Ljutomer je že več okuženih

V DSO Ljutomer je že več okuženih

V nedeljo zvečer smo izvedeli, da je v Domu starejših Ljutomer, kjer so v pretek potrdili dve okužbi s koronavirusom, okuženih že več stanovalcev. Potrdili so štiri dodatne okužbe stanovalcev, tako da je sedaj skupno okuženih že šest stanovalcev. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tem sporočila tudi, da od 30. marca odreja zaprtje obeh ljutomerskih parkov in javne površine - pločnika pred Domom starejših občanov. Pristojni pozivajo vse, da se upoštevajo vsa navodila NIJZ in ostanejo doma. Pozivajo tudi vse, ki so v zadnjih 14 dneh bili morebiti v stiku z varovanci v DSO, da se samoizolirajo in opazujejo.

V petek so iz DSO Ljutomer sporočili, da so po prejetju obvestila o okužbi takoj obvestili epidemiološko službo NIJZ, ki je podala navodila za nadaljnje ravnanje. Sprejeli so tudi vse predvidne izolacijske ukrepe, prav tako pa so pozorno spremljali zdravstveno stanje vseh stanovalcev. Bris so odvzeli vsem, katerim je to po navodilih epidemiološke službe bilo potrebno. Svojcem so sporočili, da jih bodo individualno obveščali o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev, naprošajo pa, da glede počutja stanovalcev kličete le enkrat dnevno na običajen način (št. 070 898 115).

V Ljutomeru so potrdili dve okužbi s koronavirusom

Dva okužena s koronavirusom tudi v DSO Ljutomer


V podravski regiji se je število povzpelo na 63 (v petek 59), v pomurski pa število okuženih ostaja 21

V Sloveniji potrjenih 730 okužb s koronavirusom: to so sveži podatki po regijah


Gasilci PGD Ljutomer so v soboto zvečer sicer opravili razkuževanje skupnih prostorov doma. Pri razkuževanju so uporabili razkužilo Ecocid, vsestransko visokoaktivno razkužilo za varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivicami.

V Sloveniji imamo v številnih domovih za starejše več okuženih. Večji žarišči sta domova v Metliki in Šmarju pri Jelšah, o okuženih oskrbovancih pa poleg ljutomerskega poročajo še iz enote Bokalce Doma za starejše občane Vič - Rudnik v Ljubljani, enote Naklo doma v Preddvoru, iz doma Deos Horjul in postojnskega zasebnega doma starejših Talita kum.

Iz metliškega doma pa so se trije stanovalci, ki so zboleli za boleznijo covid-19, že vrnili z zdravljenja v bolnišnici, kar je vsekakor vzpodbudna novica.

Razkuževanje prostorov DSO Ljutomer

Gasilci opravili razkuževanje prostorov DSO Ljutomer




Več v Črna kronika