Ljutomerska parka zaprta, ulice samevajo

Oba parka sta tako obdana s trakovi, kamor je vstop prepovedan, s trakovi so obdane tudi druge javne površine, kot so klopi, ulice pa večinoma samevajo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. marec 2020 ob 17:37
Zaprti parki v Ljutomeru

Zaprti parki v Ljutomeru

Potem ko je v nedeljo zvečer bilo potrjeno, da so v Domu starejših občanov Ljutomer za koronavirusom zboleli še štirje varovanci, skupno pa že šest, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, odredila zaprtje obeh ljutomerskih parkov in javne površine, pločnika pred domom.

Oba parka sta tako obdana s trakovi, kamor je vstop prepovedan, tudi za vse zunanje športne površine in otroška igrala v občini že dva tedna velja prepoved uporabe. S trakovi so obdane tudi druge javne površine, kot so klopi, že en čas pa so zaprti vsi lokali, tako da ulice večinoma samevajo, le tu in tam se posamezno sprehaja kak občan ali občanka.

Prvi dve okužbi sta v domu bili potrjeni v petek, v ponedeljek pa so opravili še več testiranj pri večjem številu varovancev, ki so bili v stiku z ostalimi pri katerih so potrjene okužbe. Po naših neuradnih podatkih se je sicer vsaj en od okuženih stanovalcev prosto gibal po prostorih doma ter na prostem v parku in okolici.

V DSO Ljutomer je že več okuženih

V DSO Ljutomer potrjenih še več okužb s koronavirusom




Več v Črna kronika