V DSO Ljutomer na koronavirus pozitivnih 14 stanovalcev in dve zaposleni

Vsi stanovalci so že od petka izolirani, obe sodelavki sta doma, ena od četrtka, druga od petka. Za zaposlene, ki iz previdnosti v teh dneh ne bodo šli domov pa so urejena primerna prenočišča.

Prlekija-on.net, torek, 31. marec 2020 ob 13:501
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Kot smo že poročali, se je v ponedeljek število okuženih s koronavirusom v Domu starejših občanov Ljutomer povzpelo na 16. Pri tem gre za 14 stanovalcev in dve sodelavki, so sporočili iz DSO Ljutomer.

Prvi okužbi sta bili potrjeni v petek, v nedeljo še nato pri štirih, v ponedeljek pa je število še naraslo na 16. V ponedeljek je v Ljutomeru pričela veljati tudi odredba o zaprtju obeh ljutomerskih parkov in pločnika pred domom.

"V nedeljo in včeraj so bila izvedena ciljna testiranje širšega kroga 60-tih oseb. Rezultat testiranja je pokazal, da imamo sedaj v domu 14 pozitivnih stanovalcev in 2 sodelavki. S ciljnim testiranjem bomo nadaljevali. Pri stanovalcih in obema sodelavkama je zdravstveno stanje stabilno. Svojce o spremembah sproti obveščamo. Pri ostali stanovalcih in zaposlenih skrbno spremljamo zdravstveno stanje.

Vsi stanovalci so že od petka izolirani, obe sodelavki sta doma, ena od četrtka, druga od petka. Danes razširjamo kohortno izolacijo, ki smo jo zaenkrat organizirali v domu. Smo v stalni zvezi z epidemiološko službo, ki usmerja naše delovanje. Vsi ukrepi so usmerjeni v onemogočanje širjenja okužbe in zagotovitev čim boljše nege obolelim, ki jo pač lahko nudimo v domu. Varovalne opreme imamo dovolj, z ministrstva pa dobivamo tudi dodatno opremo. Za zaposlene, ki iz previdnosti v teh dneh ne bodo šli domov so urejena primerna prenočišča.

V teh dneh je pomembno, da ohranjamo razumno ravnanje, se med seboj spodbujamo in ohranjamo človeško bližino. Ustvarjanje dodatne zmede in negotovosti z razširjanjem nepreverjenih informacij je neproduktivno in otežuje delo. Prosimo, da v okolju vse naše zaposlene in njihove družine sprejemate z razumevanjem, saj se trudijo in delajo z velikimi napori v zelo zahtevnih delovnih pogojih.

Želimo vam, da ostanete zdravi," so ob tem sporočili iz DSO Ljutomer.

DSO Ljutomer

Število okuženih s koronavirusom v DSO Ljutomer strmo narašča


OBVESTILO V nedeljo in včeraj so bila izvedena ciljna testiranje širšega kroga 60-tih oseb. Rezultat testiranja je...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Torek, 31. marec 2020
Skupno število okuženih s koronavirusom v Sloveniji tako znaša 802

V ponedeljek zabeleženih 46 novih okužb s koronavirusom, umrle še štiri osebe




Več v Črna kronika