Število okuženih s koronavirusom v DSO Ljutomer strmo narašča

V ponedeljek je število še naraslo, po naših podatkih na 16

Prlekija-on.net, torek, 31. marec 2020 ob 08:44
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Potem ko sta v petek v Domu starejših občanov Ljutomer bili potjreni prvi dve okužbi s koronavirusom pri stanovalcih, so v nedeljo bile zabeležene še dodatne štiri, v ponedeljek pa je število še naraslo, po naših podatkih na 16. V ponedeljek so po naših podatkih vzeli brise okoli 50 stanovalcem, tudi v torek bodo brise vzeli večjemu številu stanovalcev in jih preverili. V ponedeljek je v Ljutomeru pričela veljati tudi odredba o zaprtju obeh ljutomerskih parkov in pločnika pred domom.

Stanovalci so sicer imeli prepoved odhajanja v mesto, vrata doma so bila od 9. marca zaklenjena tudi za zunanje obiskovalce, so pa stanovalci ob lepem vremenu po priporočilih stroke hodili na zrak v bližnji park.

Po neuradnih informacijah, ki se pojavljajo v javnosti, bi se naj sicer vsaj en od okuženih stanovalcev prosto gibal v parku in okolici. Dom je tudi do nedavnega izvajal storitev malic za zunanje uporabnike, iz doma so kosila dostavljali tudi na dom, kar bi z vidika prenašanja okužb lahko predstavljalo tveganje. Storitev malic za zunanje uporabnike od petka sicer ni več mogoča.

V Ljutomeru so potrdili dve okužbi s koronavirusom

Dva okužena s koronavirusom tudi v DSO Ljutomer


V DSO Ljutomer je že več okuženih

V DSO Ljutomer potrjenih še več okužb s koronavirusom


Zaprti parki v Ljutomeru

Ljutomerska parka zaprta, ulice samevajo


DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer na koronavirus pozitivnih 14 stanovalcev in dve zaposleni




Več v Črna kronika