V soboški bolnišnici test poškodovanega občana na koronavirus negativen, v Mariboru pozitiven

Ob sprejemu so bolnika, ki ga je huje poškodoval bik, testirali na novi koronavirus, test je bil negativen. V Mariboru so ga naslednji dan znova testirali, takrat je bil test pozitiven.

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 14:541
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so 30. marca obravnavali občana, ki ga je med krmljenjem hudo poškodoval bik. Bolnika so oskrbeli in ga prepeljali na Univerzitetni klinični center Maribor. Ob sprejemu so bolnika testirali na novi koronavirus, test je bil negativen. V Mariboru so ga naslednji dan znova testirali, takrat je bil test pozitiven.

Po prejeti informaciji so takoj z delovišča odstranili vse zdravstvene delavce, ki so bili pri obravnavi pacienta. Dodatno so preverili tudi celotno pot oskrbe pacienta, ki je bil v njihovi bolnišnici do premestitve 25 ur. Vsem izvajalcem so odredili testiranje in nadaljnje opazovanje v samoizolaciji na domu.

UKC Maribor

V UKC Maribor ponovno vnos virusa v belo območje, bolnik je bil prepeljan iz SBMS


Ker so se pojavila vprašanja o upoštevanju samoizolacije, pojasnjujejo: "Za določene delavce, ki so nepogrešljivi za organizacijo zdravstvene oskrbe v enoti covid-19, predvsem zdravnike, ki sodelujejo v skupini, odgovorni za organizacijo, in pri katerih je bil rezultat testiranja negativen ter nimajo nobenih simptomov okužbe, je bilo v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje izdano določilo.

Po njem se z uporabo ustrezne zaščitne opreme določeni delavci lahko udeležijo sestanka omenjene skupine, v kakršnokoli klinično delo pa se ne vključujejo in ne sodelujejo z drugimi zdravniki.

V skladu s tem določilom se je eden od zdravnikov udeležil sestanka omenjene skupine, tudi zato, da je lahko prejel vsa potrebna navodila za nadaljnje sodelovanje v skupini in izvajanje zadolžitev na daljavo.

Vsi zaposleni vsa navodila v celoti izvajajo.

Vse paciente, ki prihajajo v bolnišnico od 12. marca obravnavamo v skladu s smernicami in jih triažiramo v smislu, kot da so okuženi z novim koronavirusom, ter izvajamo vse predpisane ukrepe."


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika