V DSO Ljutomer na pomoč dodatno usposobljeno osebje

Nekaj negovalno-oskrbovalnega kadra bosta domu zagotovila sosednji Dom Lukavci in SB Murska Sobota, od koder je zagotovljena tudi pomoč zdravnikov specialistov

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2020 ob 13:311

V DSO Ljutomer je trenutno potrjenih 49 okužb s koronavirusom, okuženih je 44 stanovalcev in pet zaposlenih. Kot so sporočili iz doma, so se glede na povečano število stanovalcev, ki so pozitivni na koronavirus, danes zjutraj dogovorili za dodatno usposobljeno osebje, ki lahko takoj prične z delom. Nekaj negovalno-oskrbovalnega kadra bosta domu zagotovila sosednji Dom Lukavci in SB Murska Sobota. Strokovni direktor SB Murska Sobota jim je zagotovil tudi pomoč zdravnikov specialistov, ki bodo po potrebi na razpolago tukaj v domu lečečemu zdravniku iz ZD Ljutomer.

"Naša prioriteta sedaj je, da vzpostavimo ustrezne relacije z zdravstvenim sistemom od katerega pričakujemo, da bo našim stanovalcem zagotovljal čim višji nivo pomoči in tudi zdravljenja. Vsi naši stanovalci, ki so bili pri nas testirani in so pozitivni, so pri nas v kohortni izolaciji v tretjem nadstropju, njihovo stanje je stabilno," so še zapisali ter dodali, da imajo osebne varovalne opreme zaenkrat dovolj. "Za naše premeščene stanovalce v Biotermah ustrezno skrbimo in so v redu. Hrano, ki je za njih primerna in so na njo navajani jim dostavljamo sami. Tudi naši zaposleni, ki ne odhajajo domov, so ves čas primerno nameščeni, poskrbljeno je tudi za njihovo prehrano. V BE Stročja vas življenje poteka brez posebnosti," so še zapisali ter dodali, da v naslednjem obdobju potrebujejo predvsem mir, razumevanje, podporo in pomoč. "Vsem, ki nam stojite od strani iskrena hvala."

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer število okuženih s koronavirusom še naraslo


OBVESTILO Glede na povečano število stanovalcev, ki so pozitivni na koronavirus (sedaj 44) smo se danes zjutraj...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Torek, 07. april 2020
Minister Janez Cigler Kralj v Biotermah

Minister obiskal DSO Ljutomer in Bioterme ter ponudil pomoč in izrekel moralno podporo




Več v Gospodarstvo