KD Anton Krempl Mala Nedelja vabi k sodelovanju v literarnem natečaju »Tu sem doma«

Izbrana tema vabi k razmišljanju o narodni zavesti in pomenu besede »dom«, ki se v časih karantene zrcali v preoblikovanju vrednot in dobiva nov smisel

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2020 ob 20:28
Izbrana tema vabi k razmišljanju o narodni zavesti in pomenu besede »dom«

Izbrana tema vabi k razmišljanju o narodni zavesti in pomenu besede »dom«

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja je objavilo literarni natečaj, ki so ga razpisali ob praznovanju Kremplovega leta. Tema natečaja se glasi: "Tu sem doma".

Anton Krempl izhaja iz naših koncev in velja za pomembnega rojaka in domoljuba, ki se je boril za slovensko besedo, literaturo in narodno kulturo. Ohranjanje domačih vrednot mu je pomenilo veliko. Izbrana tema vabi k razmišljanju o narodni zavesti in pomenu besede "dom", ki se v časih karantene zrcali v preoblikovanju vrednot in dobiva nov smisel. Kakšne občutke zbujajo v vas dom, domače korenine in pogled skozi domače okno? Vabimo vas, da misli strnete v poezijo ali prozo in sodelujete v natečaju.

Skozi literaturo in pisano besedo lahko tudi v teh časih svetu podamo pomembno sporočilo. Sprejmite izziv in sodelujte v literarnem natečaju "Tu sem doma". Natečaj je odprt vse do konca meseca maja. Ogromno navdiha vam želijo v KD Anton Krempl Mala Nedelja!

Več v spodaj pripetem razpisu.



Več v Kultura in izobraževanje