V Ključarovcih trčila tovorni vlak in osebno vozilo

V nesreči ni bilo poškodovanih

Dejan Razlag, torek, 22. februar 2011 ob 14:112
Razbit avto

Razbit avto

Na nezavarovanem prehodu čez železniške tire med naseljema Boreci in Ključarovci pri Ljutomeru, sta danes okrog 13. ure trčila tovorni vlak in osebni avtomobil. V trčenju je bila poškodovana voznica osebnega vozila, nastala pa je tudi gmotna škoda. Tamkajšnji prehod, ki ni prometno tako prevozen, je označen z Andrejevim križem.

Reševalci reševalne postaje Ljutomer so nudili nujno medicinsko pomoč poškodovani, gasilci PGD Ljutomer pa so izvedli požarno zaščito, nudili pomoč reševalcem ter odklopili akumulator avtomobila.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila Opel Corsa peljala po lokalni cesti iz smeri Ključarovec, v smeri Križevec pri Ljutomeru.
Ko je pripeljala v bližino nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v Ključarovcih, ki je označen s prometnim znakom »Andrejev križ«, ni ravnala  s potrebno previdnostjo, saj je zapeljala čez tire v trenutku, ko je iz njene leve strani pripeljal tovorni vlak.
Strojevodja kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti.  S sprednjim delom lokomotive je trčil v sprednji bočni del avtomobila. Avtomobil je od mesta  trčenja odbilo približno 20 metrov, kjer je obstal.

Voznica, ki je v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovana (stopnja telesnih poškodb še ni znana), je ostala na opazovanju v soboški bolnišnici.
Skupna materialna škoda  je ocenjena na 2000 evrov.

Prav sedaj do konca meseca februarja poteka akcija »Ustavite se. Vlak se ne more.« za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Cilj akcije je, zmanjšati število prometnih nesreč in s tem žrtev, na prehodih ceste čez železniško progo. Policija zato ponovno poziva vse udeležence v cestnem prometu na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.


Več v Črna kronika