Narodno zabavni dopoldan

Pevci in folkloristi KD Slavka Osterca iz Veržeja v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 24. februar 2011 ob 15:12
Folklorna skupina

Folklorna skupina

Četrtkov dopoldan, 24. februarja, so stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, popestrili s svojim nastopom pevci in folkloristi Kulturnega društva Slavka Osterca iz Veržeja. Kot vemo, to društvo ohranja tradicijo kulture v Veržeju že skoraj 120 let, od marca 2008 pa društvo kot predsednica vodi Damjana Ferenc.

Za uvod v narodno zabavni dopoldan v DOSOR-ju sta najprej zaigrala na harmoniko in bariton Zoran Damjan in Mirko Rozmarič, nato pa je nastopila moška vokalna skupina, ki jo kot zborovodkinja vodi Tatjana Rozmarič Poštrak. Pojo ljudske in umetne pesmi, pravzaprav vse, kar gre ljudem v uho ter prija za dušo. V skupini je enajst pevcev, a v DOSOR-ju jih je nastopilo sedem. Sledili so plesalke in plesalci starejše folklorne skupine, ki jih vodi Vinko Kapun. V društvu folkloristi plešejo že preko 30 let, a tokratna skupina upokojencev, ki je nastopila v DOSOR-ju, deluje pri Kulturnem društvu Slavka Osterca v Veržeju zadnji dve leti. Plesalke in plesalce spremljata na harmoniki in baritonu Zoran Damjan in Mirko Rozmarič. Predstavili so v glavnem prleške plese, pa tudi ostale plese severovzhodne Slovenije.

Poželi so krepki aplavz stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki sta jim za zaključek muzikanta zaigrala priljubljene melodije, kjer so lahko s svojimi glasovi še sami pritegnili znanim slovenskim ljudskim pesmicam.


Več v Kultura in izobraževanje