Postopno odpiranje vrtcev in šol je predvideno za 18. maj

Eden od ukrepov, ki so jih danes potrdili, je tudi postopno odpiranje vrtcev in šol

Prlekija-on.net, sreda, 29. april 2020 ob 22:24
Vrtci in šole naj bi se postopno pričele odpirati 18. maja

Vrtci in šole naj bi se postopno pričele odpirati 18. maja

Po seji vlade je ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec sporočila, da je postopno odpiranje vrtcev in šol zaenkrat predvideno za 18. maj. Kot je ministrica povedala v Odmevih, je eden od ukrepov, ki so jih danes potrdili, tudi postopno odpiranje vrtcev in šol, ki je predvideno za 18. maj.

"Želim povedati, da bo šlo za premišljen in postopen ukrep, kar pomeni, da se bo to zgodilo zgolj za določene skupine in določene razrede ter pod zelo jasnim predpogojem, da bomo imeli pripravljene vse smernice tako za učitelje, kot za učence, starše," je pojasnila ministrica za šolstvo in dodala, da morajo biti dodelani preventivni sistemi zaščite.

"Najprej bomo zagotovili pogoje za odprtje vrtcev in prve triade v osnovnih šolah ter tudi za vse zaključne letnike v srednjih šolah. Tiste, ki imajo pred seboj še zaključne izpite in maturo. Nato bodo sledili še učenci 9. razredov osnovne šole, da tudi oni na neki običajen način zaključijo svoje osnovno šolanje," je ministrica povedala za POP TV. Za preostale učence se bo šolsko leto končalo na daljavo.

Z jutrišnjem dnem, torej s 30. aprilom 2020, se odpravlja splošna omejitev gibanja na občine

Odpravlja se splošna omejitev gibanja na občine




Več v Kultura in izobraževanje