Gradnja ljutomerskega mostu od začetka do konca

Lani nas je v Ljutomeru zaposloval semafor ob gradnji mostu, nabralo se je tudi veliko prekrškov voznikov. Končno številko smo pridobili ta teden, objavljamo pa še fotografije gradnje od začetka do konca.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. maj 2020 ob 09:21
Gradnja mostu v Ljutomeru

Gradnja mostu v Ljutomeru

Lani se je v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture gradil nov most. Gradnja mostu se je pričela 19. junija, konec pa je bil predviden do 6. novembra, a je most bil prevozen že 10. oktobra, ko so na gradbišču odstranili vse ovire na cesti ter semafor in se je čez most lahko neovirano zapeljelo. Nato so še dokončno uredili strugo Ščavnice na tem območju, poleg mostu pa so bile urejene tudi inštalacije, pri čemer so prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredila se je tudi cestna razsvetljava.

Čez nov most se lahko neovirano zapeljemo

Nič več semaforja in zastojev: čez nov most se lahko neovirano zapeljemo


Sprva so porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu, nato pa so porušili še drugo staro polovico mostu in zgradili še drugo polovico novega mostu. Prvo polovico mostu, tako da se je čez njo bilo možno zapeljati, so končali v začetku avgusta, drugo polovico mostu pa v sredini septembra, ki so jo asfaltirali 18. septembra, v začetku oktobra pa so asfaltirali še polovico mostu, ki je bila zgrajena prva. Ob mostu je nameščena tudi ograja, ki je ostala ista, kot je bila pred obnovo, na obeh straneh je urejen tudi hodnik za pešce in kolesarska steza.

Ob gradnji je številnim voznikom sive lase povzročal semafor, kolone so se včasih naredile od enega mesta do drugega. Upoštevanje semaforja so nadzirali redarji, ki so od 19. junija do 4. oktobra ob občasnih nadzorih nad upoštevanjem svetlobne prometne signalizacije zabeležili 417 prekrškov. Končno število prekrškov in dejansko oglobljenih voznikov smo izvedeli te dni, o čemer bomo še podrobneje poročali.

Spodaj pa si lahko še enkrat ogledate celotno gradnjo od začetka do konca, saj smo skoraj vsak dan gradnje naredili kakšno fotografijo in jih sedaj vse objavljamo na enem mestu. Investicija v izgradnjo novega mostu je bila sicer vredna dobrih 515 tisoč evrov.

Gradnja mostu čez Ščavnico

Pričenja se gradnja novega mostu v Ljutomeru


Semafor na gradbišču mostu

Redarji pri semaforju na gradbišču mostu zabeležili že 417 prekrškov




Več v Gospodarstvo