20 let moto kluba, ki s ponosom nosi ljutomerski grb

20. moto srečanje MK Samorog bi moralo biti v Ljutomeru ravno ta konec tedna

Prlekija-on.net, nedelja, 24. maj 2020 ob 10:24
20 let MK Samorog

20 let MK Samorog

Moto klub Samorog je letos januarja v svojih klubskih prostorih v Krištancih, obeležil 20-letnico obstoja. Pod sloganom "20 let na cesti" so člani in članice obeležili obletnico delovanja kluba z druženjem in dobro rock glasbo, podobno kot to vsa ta leta pripravljajo na svojih letnih srečanjih. Letos zaradi vsem znane situacije 20. srečanja ni bilo, moralo pa bi biti ravno ta konec tedna v Ljutomeru. Klub je sicer skozi vsa ta leta srečanja prirejal v Ljutomeru, nato nekaj let na Razkrižju, lani pa ponovno v Ljutomeru. Na naši spletni strani najdete tudi bogat arhiv srečanj od leta 2009 naprej.

V soboto, 23. maja, so se tako člani zbrali v Ljutomeru ter obletnico obeležili s skupinsko fotografijo.

20 let MK Samorog

MK Samorog obeležili 20 let obstoja


Leta 1999 kot Prleški buldogi

Klub MK Samorog je bil sicer ustanovljen 1. januarja 2000 v Šalincih. Ideja za ustanovitev kluba se je porodila osmim ustanovitnim članom v sezoni leta 1999, ko so obiskovali različna srečanja po vsej Sloveniji in tudi tujini, ki so jih organizirali tedaj že obstoječi moto klubi. Prvo srečanje katerega so se udeležili, je bilo v Mariboru, ki ga je organiziral moto klub Štajerc. Na tem srečanju so bile organizirane družabne igre, katerih so se tudi udeležili in ker so se morali predstaviti kot skupina, so se na hitro poimenovali v Prleške buldoge in to ime so uporabljali celo sezono 1999.

Ker so na vseh srečanjih, katerih so se udeležili, dosegali zelo dobre rezultate pri družabnih igrah (na dveh zborih v Mariboru in Ptuju so zlahka pometali z vso močno konkurenco), so postali znani kot dobra ekipa prijateljev, ki se radi veselijo in so radi dobre volje. Zaradi teh dobrih rezultatov, so se organizirali do take mere, da so pri enem članu uredili zasilne klubske prostore v katerih so se srečevali vso jesen in zimo 1999. Na teh njihovih veselih večerih, poleg igranja biljarda in mnogo popitega piva, so prišli do zaključka, da je potrebno ustanoviti klub. In tako se je začelo.

Ime MK Samorog so jim predlagale punce

Najprej so pridno zbirali vse potrebne informacije od takrat že obstoječih klubov, kaj vse je potrebno postoriti za registracijo kluba. Pri ustanavljanju so se pojavile tudi nekatere težave, ki pa so jim bili kos. "Prva takšna težava je bila, kako se naj klub imenuje, kajti zavedali smo se, da ime ostane klubu večno, poleg tega pa smo vsi pravi Prleki, ki smo to tudi hoteli pokazati navzven. Ideje in mnenja so bila vsemogoča. Ker pa so na teh veselih večerih bile tudi naše predrage dekline, so se neverjetno izkazale, ko so nam predlagale ime MK Samorog, in po tehtnem premisleku smo ugotovili da je to pravo ime za nas. Drugi problem, ki se je pojavil, je bil znak (našitek, ki ga nosimo na hrbtih). Vedeli smo, da si našega občinskega grba ne moremo kar tako prilastiti, zato smo se pogumno napotili na občino v Ljutomer, kjer smo jim zaupali naše želje. Naleteli smo na veliko razumevanje vseh ljudi, ki so odločali o tem ali smemo uporabiti občinski grb, še posebej se je za to zavzel naš župan Jožef Špindler, kateremu dolgujemo veliko zahvalo, da smemo uporabljati občinski grb," nam je ob tem povedal Rihard Novak, predsednik kluba.

Ko so vse to uredili, jim je ostalo samo še uradno odprtje kluba z ustanovnim sestankom. Odločili so se, da ga ne bo nikoli več primernejšega trenutka, kot je ne prelomu tisočletja in zato so se sestali prvi dan leta 2000 in z uradno izvolitvijo vseh članov upravnega odbora, ki ga mora imeti vsak klub in tudi slavnostno odprli motoristični klub.

"Prav tako je ob tem potrebno dodati, da nam v vseh teh 20-tih letih ne bi uspelo, če nam s sponzorstvom ne bi pomagali naši številni sponzorji," nam je ob tem še povedal predsednik MK Samorog.



Več v Družabno