Brata sta se sprla sredi noči, enega so policisti pridržali do streznitve

Ker se kršitelj med postopkom ni pomiril in je vpričo policistov nadaljeval s kršitvijo ter žalil brata in policiste, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. junij 2020 ob 08:42
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 29. maja, ob 16:50 uri so bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na območju naselja Gornji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval ključavnico in kljuko na delovnem stroju. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22.50 so imeli v Središču ob Dravi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je bil pozitiven pri opravljenem hitrem testu glede vožnje vozila pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto, 30. maja, ob 9:05 uri so na prehodnem mestu v naselju Godeninci, pri nadzoru državne meje, kontrolirali slovenska državljana, katera sta vstopila v R Slovenijo, brez ustreznih dokumentov za prestop državne meje. Na kraju sta jima bila izdana plačilna naloga po ZNDM-2.

Ob 9:25 uri so bili s strani občanke iz Ormoža obveščeni, da je nekdo na njeno ograjo prislonil starejše žensko kolo rdeče barve. Lastnik kolesa se lahko oglasi na policijski postaji.

Ob 11:52 uri je imela patrulja na lokalni cesti v naselju Šalovci v postopku kolesarko, državljanko R Hrvaške, kateri je bila na kraju zaradi neplačila izrečene globe po ZPrCP, začasno odvzeta osebna izkaznica.

Ob 17:12 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Hardek. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve javnega reda in miru, prav tako pa bo obveščen Center za socialno delo Spodnje Podravje.

Ob 23:00 uri so na lokalni cesti kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je veljavnost prometnega dovoljenje potekla, odvzete so bile registrske tablice ter vozilo izločeno iz prometa, kršiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na lokalni cesti v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 1:30 uri so intervenirali v naselju Koračice, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med bratoma ter poškodovanja tuje stvari. Ker se kršitelj med postopkom ni pomiril in je vpričo policistov nadaljeval s kršitvijo ter žalil brata in policiste, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve, zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 31. maja, ob 10:32 uri so bili s strani občanke iz okolice Ormoža obveščeni o poškodbi betonske sohe. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v neznanem času prišlo do poškodbe betonske sohe na dovozni poti, last prijaviteljice. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.



Več v Črna kronika