Z novim koronavirusom okužen osnovnošolec, razred v karanteni

Šolo so iz NIJZ obvestili, da je eden izmed učencev pozitiven na novi koronavirus

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2020 ob 11:02
Tretješolci bodo ostali doma

Tretješolci bodo ostali doma

Mariborska občina je pred dnevi sporočila, da je Maribor območje brez okužbe Covid-19. A so v ponedeljek tam zabeležili eno novo okužbo v starostni skupini 45-54 let, v torek pa še pri osnovnošolcu, ki obiskuje tretji razred OŠ Ludvika Pliberška. Ravnateljica šole Lidija Todorovič je na spletni strani šole zapisala, da jih je Nacionalni inštitut za javno zdravje obvestil, da je eden izmed učencev pozitiven na novi koronavirus. Navodila glede preventivnih ukrepov so bila v celoti upoštevana, zato ni nevarnosti za druge učence, pravijo.

Ena okužba je v ponedeljek bila zabeležena v MO Maribor

V ponedeljek dve novi okužbi, ena v mariborski občini


Razred in razredničarka v karanteni

"Zaradi varnosti in da bomo vsi bolj mirni, pa smo se določili, da bo razred in razredničarka, kjer je bil učenec pozitiven, v karanteni. Starši učencev, ki bodo v karanteni bodo v kratkem dobili navodila glede izvajanja karantene. Vsi ostali učenci lahko obiskujejo šolo ob upoštevanju preventivnih ukrepov, kot je to bilo do sedaj. Vsi si želimo, da naša šola ne bi bila prva, kjer se je pojavil posamičen primer, a smo že tukaj. Upoštevali bomo vsa navodila in priporočila ter se medsebojno obveščali, kot tudi do sedaj. Razumljivo je, da smo vsi zaskrbljeni, saj se le počasi navajamo na drugačen način življenja in dela, ki ga je povzročil virus in s tem postal del našega vsakdanjika. Želim, da bi nam s skupnimi močmi uspelo premagati tudi to izkušnjo in predvsem, da bi se vse dobro zaključilo za vse udeležene," so še ob tem sporočili iz šole.

Maribor

Maribor od danes uradno občina brez Covid-19
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Policija

Obravnavali tatvino goriva in poškodovanje vozil

četrtek, 23. maj 2024 ob 07:45
Požar je zajel hišo, foto: PGD Ljutomer

Ponoči zagorela stanovanjska hiša

sreda, 22. maj 2024 ob 12:25