Zobl, zobl pa lük v Lotmerki!

V Ljutomeru je po daljšem času spet potekal Zobl žur

Dejan Razlag, nedelja, 13. marec 2011 ob 02:1514
Zobl pa lük

Zobl pa lük

Prleški študentski klub (PŠK) je po dolgem času v Ljutomeru spet organiziral Zobl žur, ki je študentom in tudi dijakom dobro znan, saj se tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih, v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno veliko, so se v klubu odločili, da ta projekt ponovno izpeljejo tudi v Ljutomeru. Odziv je bil dober, saj so študenti, dijaki in tudi starejši napolnili diskoteko Oxigen.

Na žuru je zbrane zabavala domača skupina Zetor band, pozneje pa še DJ 9oRUSH. Brez zobla in lüka seveda ni šlo, pripravili pa so tudi igre, kjer so se tri Prlečke in trije Prleki pomerili, kdor hitreje spije pet špricarjev.

Že pred žurom je v prostorih PŠK-ja potekala degustacija domače tünke in vin.


Galerija


Komentarji (14)

sončnica nedelja, 13. marec 2011 ob 13:33

Fajn, fajn. Samo pitan se gdo je kontrolira deco glede starosti, ka vidin 3 mladoletne, ki so pridno tekmuvale za naj prlečko??!! Mislec Mladoletni naj ne bi uživali alkohola in ga kao v Oxigeni ne točijo? Očitno je tu nekaj fejst narobe.... Hjooj

Dejan nedelja, 13. marec 2011 ob 16:52

Vstop v Oxigena je 17+. Tote tri mislin, ka so vse stare vsej 17. Kak pa je z alkoholon pa je drügo pitaje. Pijejo ga venda lehko, samo točiti jin ga nesmijo, al kak to že gre Nasmeh Pa to mislin, ka je za pod 16 let.

SlovenianDevil nedelja, 13. marec 2011 ob 18:04

Takak je Dejan reko, toti zakon o točenju pijače pa vstopu v lokale po 24. uri je za vse pod 16 let. Osebne so pregleduvali na vhodi, tak da mislin da je s ten bilo vse ok...

Mene pa sicer močno zanima, kej bogi se z ventilacijo v noven deli oxija? ob dveh je notri smrdelo bolj kak v štali....

Drgači je organizacija bila dobra, takše gužve v oxiji tak že neje bilo več kak 2 leti...

prleška puca nedelja, 13. marec 2011 ob 19:47

poleg tega pa so za deco odgovorni starši.... toti bi naj znali ki mladoletna deca hodijo ponoči...
zaupanje je vredi kontrola pa še bojša To ja

bigs nedelja, 13. marec 2011 ob 19:59

Vsi cele pametne Nasmeh negda pa ste sami taqi bli zej pa pametuvlete neke Hjooj

Jernej nedelja, 13. marec 2011 ob 21:03

..Ges san tüdi negda vsaki vikend hodo oxija!
Te je fajn blo samo ges san že pre stari za disko!

Pepek z brega nedelja, 13. marec 2011 ob 21:25

Ploskač Ploskač Ploskač
Tak se to dela.... že ime je takšo, ka moremo klobük zdignoti...
Či pa je keri kakši špricar mimo zokona spija, pa je tüdi ne katastrofa

TUNČEK ponedeljek, 14. marec 2011 ob 08:39

Bokve, če je bija tan tüdi naš Zobl s portola ?

Ka se pa tiče alkohola, pa mislin, da se to teško prepreči, da bi mladina ne pila.
Še najbojše je to doseči z vzgojo in pridobitvijo pozitivnih norm živleja. To je podobno kak doseči , da nekega mladostnika ne pokvari slaba drüžba. Pokvariti ga nemre, če je un zdrava čvrsta osebnost in je imun na slabe fplive. Isto je pri alkoholi, če de v jen iska svojo osebnost, pa odraslost in korajžo, de pač pija, drgačik pa ne.

Little_Sunshine četrtek, 17. marec 2011 ob 11:13

nazadnje ko sem preverla (5 minut nazaj) je v UL RS še vedno pisalo, da se alkohola ne sme točiti osebam mlajšim od 18 let... tolko da veste za v bodoče, ker kazni niso ravno male. Je pomembna vzgoja, samo v današnjem cajti, lahko pokažeš na redko kerega mladoletnega, ki ne bo pil alkohola (že zato ker vsi njegovi kolegi to delajo)... ampak ne vem, kak bo toti izgovor zalegel pri inšpekciji, tak da je v bodoče boljše dvigniti vstop na 18+ pa si prišparati par tisoč evrov.

SlovenianDevil četrtek, 17. marec 2011 ob 12:43

@Little_Sunshine: neven kej se jočeš, sej ven ka si ti pret 18. letom ne alkohola pila....(jaz pa sen papež)
V isten UL tudi piše to: ''Prepovedana je prodaja alkoholnih pijač osebam, ki kažejo očitne znake opitosti od alkohola.'' Keko gostiln to spoštuvle? Nejbojše je ka gostilne zaperemo (jim pošlemo inšpekcijo, kak provi slovenci) pa mlodi nedo hodili več vun pit, bodo rojši šli vun po droge... Ven, kej ti proviš, ka se mlodin nebi smelo prodajati alkohola, pa se strinjan s toboj, samo moreš znati da vsaka rešitev odpre novi problem...

Little_Sunshine četrtek, 17. marec 2011 ob 20:43

ojoj, nisem vedla da bo to vzbudilo taki odziv... nikjer nisem omenla, da nisem pila alkohola pred 18im, niti tega ne trdim, zato tudi vem, da tudi danes mladi pijejo, še posebno če majo za to priložnost. Jaz sem samo popravila napačno mnenje Dejana (ki ne vem če je v PŠK-ji), da se alkohola ne sme točiti mlajšim od 16 let in s tem na neki način htela opozoriti PŠK, da je ta meja 18, tolko samo, da se ve za v bodoče. Res je da sem pila alkohol pred 18im, pa so mi šli na živce vsi, ki me niso spustli v lokal zaradi tega, ampak zdaj sem se znašla na drugi strani pa razumem, da je cena za to da spustiš notri mladoletnega in mu daš pijačo prevelika, da bi blo vredno tvegati... to je vse kaj sem htela povedati...

SlovenianDevil četrtek, 17. marec 2011 ob 20:52

PŠK nima s ten nič, sej neso oni točili pijače, pač pa zaposleni v oxiji. Zakonsko je določeno, da je: ''Osebam, mlajšim od 16 let, med 24.00 in 5.00 uro zjutraj prepovedan vstop in zadrževanje brez spremstva staršev, rejnikov ali skrbnikov v gostinskih obratih in na prireditvah, kjer se toči alkoholne pijače. '' En napis je bijo, da moreš biti vsej 17 za vstop, pa osebne so tudi glejali. To či pa so toti 17-letniki dobili pijačo pa je čisto na kelnarih, ki bi mogli preveriti starost...či pa je keri mlajši od 16 prišo notri pa je to na varnostnikih, ki so ga spustili...
Mislim pa ka ti je lehko jasno, da oxi nede zdigno tote meje na 18, ker ji zaslužek gre...

Little_Sunshine četrtek, 17. marec 2011 ob 22:10

v bistvi je blo mišljeno bolj za tekmovanje v pitji špricarov, ki jih je organiziro PŠK, tak da bi tehnično gledano za to lahko odgovarjali. Je pa res, da je to zdaj mimo in da niso. na srečo. Podatek sem navedla samo za v bodoče, če bodo kdaj oni tisti ko bodo meli tudi šank prek, da ne bodo tega delali pod napačnim vtisom, da je meja za točenje alkohola 16.

Dejan petek, 18. marec 2011 ob 10:14

Little_Sunshine jas sen samo to poveda, kej majo v Oxigeni napisano. Glede alkohola pa 16 let pa sen napisa, kej se mi zdi ka je, nesen nič trdija. Jas sen že daleč od 16 let, tak ka ne ven kak je zej s ten, gda pa smo mi bili teko stari pa je ne bija problem, či si kakšno kupico zvrna pa smo zaradi tega tüdi ne kroniki grotali. Pri PŠKji pa sen negda bija, zej sen ne več študent.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno

Manekenke

Ženski večer tokrat v rdeči preobleki

torek, 19. marec 2019 ob 21:16
Rez vinske trte v Ljutomeru

V Ljutomeru opravili rez vinske trte

torek, 19. marec 2019 ob 21:06