Radgonski godbeniki izvedli koncertno vajo v domačem DSO

Eni so jim prisluhnili »v živo«, drugi z balkonov ali skozi okna

Prlekija-on.net, torek, 7. julij 2020 ob 21:01

Tik pred vnovičnim zaprtjem za obiske, je bilo v Domu starejših občanov Gornja Radgona zopet zelo živahno. Deževni dan je v popoldanskih urah pregnalo sramežljivo sonce in razmere so bile ravno pravšnje, da so se lahko nekateri stanovalci zbrali na dvorišču doma, drugi ob odprtih oknih svojih sob in eni na balkonih, da bi lahko prisluhnili glasbi »v živo«. Kulturno društvo Pihalni orkester Gornja Radgona je namreč izvedel nastop - vajo te ljubiteljske zasedbe, ki bo kmalu praznovala stoto obletnico obstoja. S to prijazno gesto so članice in člani orkestra želeli popestriti bivanje stanovalcem v DSO, ki je v zadnjih nekaj mesecih bilo nekoliko drugačno kot običajno.

Poseben režim oziroma zaprtje te institucije, je kljub nekaterim neprijetnim učinkom, vendarle pripomoglo k temu, da v radgonskem DSO ni bilo nobenega primera okužbe s Covid-19. Zahvala za to gre dobri organizaciji ter prav vsem, ki so bili vpeti v dogajanja, tako stanovalcem, svojcem, zaposlenim, lokalni skupnosti, Štabu CZ, OŠ in OZ RK ter nekaterim drugim deležnikom. Prav gotovo pa si posebno zahvalo zasluži vodstvo DSO-GR d.o.o, z direktorjem, mag. Marjanom Žula na čelu, ki je ob tej priliki poudaril, da bitka z zahrbtnim virusom, kot vse kaže, še zdaleč ni dobljena. Vse bolj očitno je, da sledi že drugi val okužb tudi v Sloveniji. Zato je z veseljem pozdravil ta kulturni dogodek ter se za nastop zahvalili dirigentki orkestra, Tjaši Mlinarič in predsedniku godbe, Bogdanu Hafnerju.

Pester glasbeni sprehod s skladbami, ki so ogrele dlani poslušalcev, je izzvenel v prijetnem vzdušju v lepem ambientu ob domskem vodometu. Stanovalci in nekateri njihovi svojci so z aplavzom potrdili, da jim je bil nastop zelo všeč in direktor DSO je nato v zahvalnem nagovoru izrazil upanje, da se bodo razmere vendarle kmalu izboljšale in bo nastop Pihalnega orkestra Gornja Radgona zopet postal stalnica kulturnih dogajanj v radgonskem Domu.

Radgonski godbeniki izvedli koncertno vajo v domačem DSO
Radgonski godbeniki so izvedli koncertno vajo v domačem DSO


Več v Kultura in izobraževanje