Julie predstavlja svojo avtorsko skladbo Sanje z videospotom

Julija Fajhtinger, ki ustvarja pod umetniškim imenom Julie, je mlada kantavtorica, magistra profesorica glasbe in glasbenica, ki ustvarja z različnimi izvajalci.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. julij 2020 ob 10:16
Julie - Sanje

Julie - Sanje

Julija Fajhtinger, ki ustvarja pod umetniškim imenom Julie, je mlada kantavtorica, magistra profesorica glasbe in glasbenica, ki ustvarja z različnimi izvajalci. Nastopa s skupino Happy Vibe in je back vokalistka, kitaristka in klarinetistka v bendu Tinkare Kovač. Poučuje na Akademiji za glas, skupino otrok na Madžarskem in na Glasbeni učilnici Apolonya.

Tokrat predstavlja izid svoje avtorske skladbe Sanje, z videospotom.

"Skladba SANJE na nek način predstavlja moje življenje. Obdobje, ko sem odraščala, raziskovala, spoznavala sebe in svet. Pustila sem jo v taki obliki, kot sem jo napisala kar nekaj let nazaj. Zato, ker mi je v življenju všeč ravno ta iskrena preprostost.
Tako kot sem sama vztrajala in rasla, tako k temu nagovarjam tudi vse ljudi
," pravi Julija.

"Samo iz srca se lahko dotaknemo neba. Vzemimo si čas za sanje, nasmejani odplavajmo vanje."

Julie - Sanje

"Besedilo je nastalo zelo dolgo nazaj. Ko sama še nisem bila razvita ne karakterno, ne glasbeno. Vsaj čutila nisem tako. V življenju želim slediti temu kar si želim in naredim vse kar je v moji moči, da rastem, se izobražujem in se razvijam na svojem področju. Besedilo skladbe govori o sanjah. Te sanje so zame nekaj kar rada počnem in v tem neznansko uživam. Seveda pot ni lahka. Potrebno se je prepustiti procesu, z vzponi in padci, in samo delati to kar nas veseli. Ne glede na to kaj nam govorijo drugi ljudje," še pravi Julija ter dodaja, da skozi glasbo želi podati svoje sporočilo in želi, da si ga vsak predstavlja na svoj način. "Takšen, kot ga začuti sam. Tako kot smo različni ljudje, je različna tudi glasba. Nekaj nam je všeč, nam ugaja, nekaj pa tudi ne. Želim, da se moja skladba dotakne tistih, ki si to želijo. Iz moje skromne različice skladbe je nastalo veliko. Za to je poskrbel Tilen Sapač, ki je poskrbel za vse inštrumente in za celotno audio produkcijo. Brez njega ne bi bilo tako čarobno."

Glede na vsebino skladbe se je odločila, da videospot posname v posebnem ambientu. Izbrala je Anglijo, 7 sisters, klife, ki so eni najlepših na svetu. Video je posnet s telefonom. Spontano. Tilen Sapač je ujel trenutke, ki se povezujejo z besedilom skladbe. "Kot, da je bilo namenjeno, da se zgodi prav tukaj. Želela sem brezmejnost, nebo, klife. Vse zasluge za posnetke in izdelavo videa pa gredo Tilnu, ki je povezal najino potovanje. Skladba mi predstavlja začetek nečesa novega. Začetek moje samostojne glasbene poti. Z lastnim sporočilom in z glasbo. Na tak način kot čutim sama," še je ob tem povedala Julija.

Skladbi lahko prisluhnete in si ogledate videospot v priloženem videu.



Več v Glasba in film