Jumbo Visma na Rogli

Na Rogli se pripravlja razvojna ekipa (U23) znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske, katerega član je v ekipi Pro Tour Jumbo Visma tudi Primož Roglič, trenutno najboljši cestni kolesar na svetu.

Prlekija-on.net, petek, 17. julij 2020 ob 15:44
Na Rogli se pripravlja razvojna ekipa (U23) znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske

Na Rogli se pripravlja razvojna ekipa (U23) znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske

Rogla in Terme Zreče se uvrščata med najpriljubljenejše destinacije za priprave vrhunskih športnikov v Sloveniji in širše. Letno Uniturjevi centri na pripravah gostijo okoli 3000 vrhunskih športnikov oz. 120 reprezentanc in ekip.

Tudi kar se tiče priprav vrhunskih športnikov, je letošnje leto močno zaznamovano z razmerami, povezanimi z epidemijo novega koronavirusa, ki z varnostnimi ukrepi in priporočili za preprečevanje širjenja bolezni omejuje združevanje večjih skupin ljudi in otežuje prehajanje državnih meja.

Čeprav letos pričakujejo nekoliko manj - predvsem tujih - vrhunskih športnikov, pa so v teh dneh izredno ponosni na to, da se na Rogli pripravlja razvojna ekipa (U23) znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske, katerega član je v ekipi Pro Tour Jumbo Visma tudi Primož Roglič, trenutno najboljši cestni kolesar na svetu.

Po besedah Robberta de Groota, direktorja razvojne ekipe Jumbo Visme, je Rogla izpolnila pričakovanja kolesarjev in se bodo sem vračali tudi v prihodnje. Na Slovenijo jih tudi sicer veže tesno sodelovanje, saj je Slovenska turistična organizacija postala uradni partner kolesarskega kluba Jumbo Visma.

V prihajajočih dneh se tako na Rogli kot tudi v Termah Zreče veselijo nogometašic ženskega nogometnega kluba Ferencvaroš iz sosednje Madžarske. V njihovih centrih se bodo pripravljale članska ekipa in mladinske selekcije.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29