Šestnajst prvoobhajancev v župniji Mala Nedelja je prejelo zakrament prvega svetega obhajila

Prvo sveto obhajilo je zakrament, od katerega so odvisni vsi ostali zakramenti

Branko Košti, nedelja, 19. julij 2020 ob 08:25
Prvo sveto obhajilo v župniji Mala Nedelja

Prvo sveto obhajilo v župniji Mala Nedelja

Prvo sveto obhajilo je za prvoobhajance in starše velik dogodek, na katerega se vso leto skrbno pripravljajo in ga nestrpno pričakujejo. Pričakovanje letošnjega prvega svetega obhajila je, zaradi epidemije koronavirusa, bilo še posebej negotovo, saj je bilo odvisno tudi od vladnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Kljub negotovosti so župniki, kateheti in katehetinje, otroke, ki so dosegli določeno zrelost, tako v osebnem kot krščanskem življenju, skozi vse leto vestno pripravljali na prejem prvega svetega obhajila – drugega zakramenta, od katerega so odvisni vsi ostali zakramenti, saj brez tega ostalih zakramentov ne bi bilo.

Tudi šestnajst prvoobhajank in prvobhajancev v župniji Mala Nedelja, se je skupaj s starši, vestno pripravljalo za pomemben dogodek v njihovem življenju, katerega so, dobro pripravljeni, dočakali v soboto, 18. julija. V lepem vremenu so se, skupaj s starši in sorodniki, zbrali pred cerkvijo Sv. Trojice pri svečani maši, ki je potekala v praznovanju prvega svetega obhajila. Pod vodstvom kateheta in katehetinje so, ob sodelovanju staršev in mladinskega cerkvenega pevskega zbora, pripravili čudovito mašo, ki jo je daroval župnik Srečko Fras.



Več v Kultura in izobraževanje