S severa se nam približujejo črni oblaki, obstaja velika nevarnost toče

Po napovedih vremenoslovcev zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, na severovzhodu je izdan tudi oranžni alarm.

Prlekija-on.net, sreda, 29. julij 2020 ob 18:54
S severa se nam približujejo nevihtni oblaki

S severa se nam približujejo nevihtni oblaki

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bodo zvečer predvsem na severu krajevne nevihte. Izdano je opozorilo, da zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, na severovzhodu je izdan oranžni alarm. Trenutno se nam iz severa že približujejo nevihtni oblaki, obstaja tudi velika verjetnost padanja toče.

Verjetnost toče
Verjetnost toče, vir: Arso
Neurje v Ljutomeru in poplave v Gresovščaku in cezanjevski šoli

Zajelo nas je močno deževje, vmes je padala tudi toča


Radarska slika padavin
S severa se nam približujejo nevihtni oblaki, vir: Arso

Zvečer bo spremenljivo oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Do jutra se bo ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23 °C.

V četrtek bo povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Narava