Zajelo nas je močno deževje, vmes je padala tudi toča

Toča je po naših podatkih padala na območju Ljutomera, Razkrižja, Koga... in verjetno še kje. Ob tem je zalilo nekatere ceste, na cesti Ljutomer - Cezanjevci promet ovira podrto drevo.

Prlekija-on.net, sreda, 29. julij 2020 ob 20:32
Neurje v Ljutomeru in poplave v Gresovščaku in cezanjevski šoli

Neurje v Ljutomeru in poplave v Gresovščaku in cezanjevski šoli

Popoldan so naše kraje zajele nevihte z močnim dežjem, vmes je padala tudi manjša toča, ki pa po trenutnih podatkih ni povzročila škode. Toča je po naših podatkih padala na območju Ljutomera, Razkrižja, Koga... in verjetno še kje.

Pri Agenciji RS za okolje (Arso), so izdali opozorilo, kjer so opozarjali, da bodo zvečer predvsem na severu krajevne nevihte, ob nevihtah pa ponekod lahko nastanejo krajevna neurja. Na severovzhodu je bil izdan oranžni alarm.

Debela toča je padala v osrednji Sloveniji, foto: FB Neurje.si

V osrednji Sloveniji klestila debela toča


Ob tem je zalilo nekatere ceste, na cesti Ljutomer - Cezanjevci promet ovira podrto drevo. V Gresovščaku je poplavilo ceste in travnike, v Cezanjevcih pa prostore osnovne šole. V Ljutomeru je ponovno poplavilo cesto proti Stročji vasi, kjer so obtočala tudi vozila. Neurje nas je sicer hitro prešlo. Na območju Gornje Radgone posredujejo gasilci, ki imajo veliko dela.

Intervencije večje razsežnosti - smo že nekaj ur na terenu! In še bomo!

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Sreda, 29. julij 2020

Spodaj je nekaj fotografij, ki so nastale na območju Ljutomera, Kamenščaka in Razkrižja. Nekatere fotografije so nam posredovali bralci. O debelejši toči, tudi premera preko 4 cm, pa poročajo iz osrednje Slovenije.

Iz lotmerka proti cezanjevcih pa puno vode pa sodra na cesti previdno!!

Objavil/a Ineess Štuhec dne Sreda, 29. julij 2020
Radarska slika padavin
Radarska slika padavin, vir: Arso

Zvečer bo spremenljivo oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Do jutra se bo ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23 °C.

V četrtek bo povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.



Več v Narava