OFAK Festival zaključili s poletnim dnevom ob Dravi

Obiskovalci so se zbrali v stari strugi reke Drave in preživeli poletni dan pri reki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2020 ob 09:03
Dravski den na OFAK Festivalu

Dravski den na OFAK Festivalu

Za konec OFAK Festivala v Ormožu, so organizatorji, Klub ormoških študentov, pripravili še Dravski den / OFAK rehab, ki bi se sicer moral zgoditi že v sredo, a je takrat deževalo. Tako je sprva dan bil namenjen sprostitvi in nabiranju moči za družabni vikend na festivalu, nato pa je bil prestavljen na nedeljo, da so si vsi ob Dravi "opomogli" od tedna zabav.

Na »Grablenskem« (pri cerkvi na Grabah), so se tako obiskovalci zbrali v stari strugi reke Drave in preživeli poletni dan pri reki. Tamkajšnji poplavni svet ob Dravi je od nedavnega zaščiten kot krajinski park, prodišča pa julija in avgusta napolnijo domačini, zadnja leta pa v idiličnem okolju videvajo tudi naravoljubce od blizu in daleč.

Poskrbeli so tudi za ustrezna plovila, da so jih domačini lahko popeljali po brzicah, mrtvicah in ostalih skritih kotičkih parka, poskrbljeno je bilo tudi za lačne in žejne.

Zaradi razmer, so organizatorji morali zadostiti vsem varnostnim ukrepom, festival pa je spadal med organizirane prireditve, za katere je ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov NIJZ bilo dovoljeno zbiranje do 500 obiskovalcev.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno