Popotni okruški Ivanke Klopčič Casar

Literarni popoldan v knjižnici DOSOR-ja

Filip Matko, petek, 25. marec 2011 ob 12:25
Popotnica Ivanka Klopčič Casar

Popotnica Ivanka Klopčič Casar

V knjižnici DOSOR-ja je bila v četrtek popoldne, 24. marca, predstavitev knjige »Popotni okruški«, ki jo je napisala Ivanka Klopčič Casar iz Murske Sobote. Literarni popoldan pod geslom »Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida, ampak vsak potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid !« sta skupaj pripravila Dom starejših občanov Radenci in Društvo upokojencev Radenci.

V uvod popoldneva s knjigo svetovne popotnice Ivanke Klopčič Casar je zapel Ženski pevski zbor Društva upokojencev Negova-Spodnji Ivanjci, ki ga po strokovni plati vodi Vlado Maguša in občasno pevke spremlja tudi na harmoniki. Zatem je razgovor s pisateljico, kateri je »Popotni okruški« že druga knjiga, vodil Bojan Rajk, urednik oddaje Srebrne niti na radiu Murski val. K temu razgovoru je odlomke iz knjige bral Beno Horvat, radijski moderator na Murskem valu.

Avtorica knjige je razkrila svojo življenjsko pot ter, kako je začela z zapisovanjem zgodb s svojih popotovanj po svetu ter jih zbrala v knjigi, ki je tokrat izšla pod naslovom »Popotni okruški«. Vmes sta v duetu na diatonični harmoniki zaigrala sestra in brat, Patricija (dijakinja prvega letnika gimnazije v Murski Soboti) in Patrik (osnovnošolec OŠ Puconci) Bokan iz Otovec na Goričkem, ki šolo poučevanja harmonike obiskujeta pri zasebnem učitelju Dejanu Šinku v Svetem Juriju na Goričkem.