1. septembra se v osnovne in srednje šole vračajo vsi učenci ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja

Ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport, Simona Kustec je sporočila, da se s 1. septembrom v šole vračajo vsi osnovnošolci in dijaki, a v skladu s priporočili NIJZ-ja.

Prlekija-on.net, torek, 18. avgust 2020 ob 12:29
V šole bodo šli vsi otroci

V šole bodo šli vsi otroci

Ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport, dr. Simona Kustec je na novinarski konferenci sporočila, da se s 1. septembrom v šole vračajo vsi osnovnošolci in dijaki, a v skladu s priporočili NIJZ-ja.

Ravnatelji osnovnih in srednjih šol so sicer trenutno zbrani na Brdu pri Kranju, kjer bodo od torka do četrtka, s predstavniki ministrstva za izobraževanje in zavoda za šolstvo razpravljali o organizaciji pouka v času novega koronavirusa. Ravnateljem je izhodišča in usmeritve predstavila ministrica, predstavljenih pa je bilo več modelov možnega poteka pouka v jeseni, odvisno od epidemiološke slike razširjenosti novega koronavirusa v državi.

1. septembra se v osnovne in srednje šole vračajo vsi učenci ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja

Tako bi naj potekalo šolanje v osnovnih in srednjih šolah


Ministrica je še pred konferenco na svojem Twitter računu zapisala, da si iskreno želi, da bi s 1. septembrom za osnovne in srednje šole aktivirali model B, ki predvideva izvajanje pouka v skladu z omejitvami, ki jih določa NIJZ, a dovoljuje vse učence v šoli.

Po modelu A bi se vsi učenci izobraževali v šoli, po modelu C bi se učenci v nižjih razredih izboraževali v šoli, učenci od 5. do 9. razreda pa na daljavo, po modelu D pa bi se vsi učenci izobraževali na daljavo.



Več v Slovenija