Za Marijin praznik v Turnišču pripravili koncert Marijinih pesmi

Župnija Turnišče je po večerni sveti maši in ob sklepu celodnevnega čaščenja, pripravila v čast Mariji in njenemu prazniku koncert Marijinih pesmi.

Prlekija-on.net, torek, 18. avgust 2020 ob 21:55
Koncert Marijinih pesmi

Koncert Marijinih pesmi

Praznik Marije Vnebovzete je med Slovenci že od nekdaj priljubljen cerkveni praznik. V murskosoboški škofiji je Mariji posvečena romarska cerkev Marije Vnebovzete in na praznik 15. avgusta je bilo to romarsko svetišče v Turnišču vsako leto dobro obiskano. K Mariji pod logom, kot ji pravijo v Turnišču, so prišli romarji iz vseh koncev Pomurja, ostale Slovenije in tujine.

Ker pa je letos večji del dogodkov, ki so povezani z Marijinim praznikom zaradi epidemije Covid - 19 odpadlo, so bile v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete in v samostanu Klaris v Turnišču le darovane svete maše. Da bi vsaj malo polepšali vernikom Marijin praznik, je Župnija Turnišče v sredo, 12. avgusta, po večerni svet maši in ob sklepu celodnevnega čaščenja, pripravila v čast Mariji in njenemu prazniku koncert Marijinih pesmi.

V cerkvi Marijinega Vnebovzetja je na koncertu nastopil domači mešani pevski zbor Marija pod logom župnije Turnišče, ki je zapel kar nekaj lepih ubranih pesmi, ki so prav gotovo vsem segle do srca, pod vodstvom zborovodja Mateja Pucka. Kot solist je nastopil tudi domači turniški župnik, pater Toni Brinjovc. Vsi, ko so se udeležili koncerta Marijinih pesmi so prav gotovo doživeli lep in nepozaben večer in Marijine pesmi ponesli na svoje domove.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje