Ste za domače testenine z imenom Trio Adijo?

V okolici Lenarta, v majhnem naselju Strma Gora, so svoj dom našle posebne domače testenine, vseh mogočih barv in okusov, ki so izdelane iz izključno domačih sestavin. Bi jih poskusili?

Aleksandra Papež, četrtek, 27. avgust 2020 ob 20:34
Testenine Škamlec so družinski projekt

Testenine Škamlec so družinski projekt

Igor in Gabrijela Škamlec sta že pred nekaj leti pričela izdelovati testenine, za domačo uporabo. Pri tem sta uporabila zelenjavo s svojega vrta in nastale so testenine zanimivih barvnih odtenkov ter seveda okusov.

Domači jušni jajčni rezanci, pirini svedrci s koprivo, pirini široki rezanci, pirini široki rezanci s koprivo in zanimiva mešanica testenin, imenovana Trio Adijo, ki vsebuje svedrce z blitvo, korenčkom in kurkumo ter paradižnikom.

»Ime za posebno mešanico testenin so nam pomagali izbrati naši sledilci na Facebooku in priznati moramo, da je ime res pravo, saj po tem paketu najraje posežejo tudi starši otrok, ki sicer ne jedo zelenjave s posebnim veseljem. Barvite testenine so na krožniku zanimive.« je razložil Igor.

»Žena je diplomirana inženirka agronomije z znanstvenim magisterijem iz managementa, jaz kot kuhar in gostinec tudi v službi kuham, oba pa sva pristaša dela na medsebojnih odnosih in na sebi, to nama veliko pomeni. Oba sva aktivna v Izobraževalnem centru Eksena. Izdelava testenin je naju in najinega sina Iana še dodatno povezala, saj pri izdelavi sodelujemo vsi trije.« Zato jih izdelava testenin še posebno veseli in je res njihov družinski projekt. Navdušeni so, da njihovi paketi testenin velikokrat postanejo tudi uporabno darilo.

Testenine Škamlec so 25. maja letos prvič javno predstavili in bili presenečeni nad odličnim odzivom. Za nastanek posamezne vrste testenin potrebujejo vsaj 4 dni, saj sami naberejo zelenjavo, jo spasirajo, pri sami izdelavi testenin pa jim pomaga posebna naprava. Nato se testenine še 72 ur sušijo, preden so pripravljene za končno pakiranje.

»Testenine pošiljamo po pošti, enkrat tedensko pa jih tudi dostavljamo, v naši okolici seveda. Lahko pa nas ljubitelji testenin obiščejo kar v Strmi Gori.« je gostoljuben Igor, ki poudarja, da je njihov namen ljudem ponuditi prilogo bogato z vitamini in minerali ter z vsebovanimi 30 % sveže zelenjave.

Tudi sami najraje čas preživljajo v naravi, med sprehodom s psom, v gozdu in na vrtu.

»Testeninske solate, narastek s pirinimi svedrci z morskimi sadeži, široki rezanci s špinačo preliti z bučkino omako, idej za lažje poletne jedi s testeninami pri nas nikoli ne zmanjka

Foto: arhiv družine Škamlec



Več v Gospodarstvo