Prvi šolski dan bo potekal drugače kot smo že vajeni

Tako bo potekal prvi šolski dan na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. avgust 2020 ob 08:12
OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer obveščajo, da bo prvi šolski dan v torek, 1. septembra 2020, potekal drugače kot smo že vajeni. Učenci matične šole se bodo pripeljali s prevozom po prilagojenem voznem redu, ki velja samo za prvi dan. V naslednjih dneh bo vozni red enak lanskemu. Na avtobusu je potrebna uporaba maske za vse učence.

Prvi šolski dan se ob 8. uri zberejo na šolskem dvorišču samo učenci in zaposleni. Prvošolčki matične šole bodo o prihodu v šolo obveščeni s strani razredničarke po pošti. Učenci podružnice Cven bodo pričeli prvi šolski dan ob 8. uri, prvošolčki pa ob 9. uri. Prevoz domov bo ob 12.20 uri.

1. septembra se v osnovne in srednje šole vračajo vsi učenci ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja

Tako bi naj potekalo šolanje v osnovnih in srednjih šolah


Sporočajo tudi, da je že prvi dan lahko učenec vključen v podaljšano bivanje, vendar mu morate zjutraj naročiti kosilo in mu zagotoviti prevoz domov, ker druge vožnje avtobusa ni. Prevoz domov bo ob 12. uri z avtobusne postaje.

V naslednjih dneh se bo nato pouk pričel ob 7.30 uri.

Vozni red šolskih avtobusov bo objavljen na spletni strani in oglasnih deskah v šoli. Jutranje varstvo za učence 1. razreda na matični šoli se bo pričelo ob 5.30 uri, na podružnici Cven ob 6. uri. Vsi ostali učenci naj v šolo prihajajo 10 minut pred pričetkom pouka.

V šolo samo zdravi otroci ob upoštevanju določenih priporočil

Ob tem še starše obveščajo, da naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci.

Starše prosijo, da pri tem upoštevate naslednje:

  • da v zadnjih 14 dneh otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2,
  • da otroku ni bila odrejena karantena,
  • da vam v zadnjih 14 dneh zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije,
  • če se bodo pri vašem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočajo tudi, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

Nova priporočila NIJZ glede nošenja mask

Nova priporočila NIJZ glede nošenja mask




Več v Kultura in izobraževanje