Roman Leljak si je glede odstopa premislil

»Izjavljam, da ne bom odstopil s funkcije župana Občine Radenci, ne glede na rezultate svetovalnega referenduma oz. ne glede na rezultat vezan na vprašanje o preimenovanju Titove ceste,« je sedaj med drugim zapisal.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 15:361
Roman Leljak si je premislil

Roman Leljak si je premislil

V Radencih je zaradi Titove ceste v zadnjih mesecih zelo burno. Župan Občine Radenci Roman Leljak je na zadnji 16. seji Občinskega sveta Občine Radenci celo izjavil, da bo dan po referendumu, ki bo 25. oktobra, sklical sejo, kjer bo na dnevnem redu tudi odstop župana. Kot je povedal, bo točko z dnevnega reda umaknil v primeru, "če bo referendum uspel in Tita v Radencih več ne bomo imeli". To je nato v soboto še enkrat zapisal tudi na svojem Facebook profilu. "Kaj se bo zgodilo 25.10, ne vem! Odstopil bom, če Titova cesta ostane. Tu koraka nazaj ni."

A si je sedaj očitno premislil.

Roman Leljak

Leljak napovedal odstop, če Titova cesta ostane. »Tu koraka nazaj ni.«


Na svojem Facebook profilu je v ponedeljek podal naslednjo izjavo: "Predreferendumske aktivnosti nekaterih posameznikov oz. skupin posameznikov postajajo vedno bolj oddaljene od vsebine in cilja svetovalnega referenduma ter postajajo zgolj aktivnosti usmerjene proti meni, Romanu Leljaku, županu Občine Radenci. Te aktivnosti preraščajo norme in merila demokratične družbe. Menim, da je interes in pravica javnosti, da se svobodno izreče o pripravljenih referendumskih vprašanjih, v nedeljo 25.10.2020, zato izjavljam, da ne bom odstopil s funkcije župana Občine Radenci, ne glede na rezultate svetovalnega referenduma oz. ne glede na rezultat vezan na vprašanje o preimenovanju Titove ceste."

SVETOVALNI REFERENDUM V RADENCIH, 25.10.2020 Glede informacij, dogodkov in aktivnosti, ki se v zadnjih dneh...

Objavil/a Roman Leljak dne Ponedeljek, 31. avgust 2020


Več v Politika