Osumljencem iz UE Ljutomer in UE Murska Sobota zasegli prepovedano drogo heroin

Zasegli prepovedano drogo heroin

PU Murska Sobota, torek, 29. marec 2011 ob 13:331
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Murska Sobota so v sodelovanji s policisti v drugi polovici meseca marca 2011 v dveh primerih zasegli prepovedano drogo heroin. V prvem primeru so 23-letnemu osumljencu, ki stalno stanuje na območju UE Ljutomer, zasegli 50 gramov heroina (1. fotografija), ki ga je osumljenec nabavil v Ljubljani z namenom preprodaje.
Prepovedana droga je bila najdena pri osebni preiskavi osumljenca, ki je tudi sam uživalec prepovedanih drog.

Opravljena je bila tudi hišna preiskava na domu osumljenca, kjer je bilo najdeno in zaseženo več predmetov, za katere obstaja utemeljen sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Najdena in zasežena je bila tudi manjša količina prepovedane droge konoplje.
Osumljeni bi s preprodajo heroina »na drobno« zaslužil približno 5.000 evrov.

Kriminalisti so obravnavali tudi 35-letnega moškega in 29-letno žensko iz območja UE Murska Sobota, ki sta med postopkom odvrgla 40 gramov prepovedane droge heroin (2. fotografija). Osumljenca, ki sta narkomana, sta drogo kupila v Ljubljani.
S prodajo heroina bi osumljenca zaslužila približno 4.000 evrov.

Zoper vse osumljence bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186 KZ-1, podana kazenska ovadba.


Več v Črna kronika