Obtoženi napadel ljutomerskega sodnika in ga poškodoval

Obtoženi poškodovanja sten ljutomerskega sodišča je na ptujskem sodišču napadel ljutomerskega sodnika.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. september 2020 ob 19:17
Obtoženi je marca lani popisal stene in zlomil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru

Obtoženi je marca lani popisal stene in zlomil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru

Danes je v javnost prišel nekoliko nenavaden dogodek, ki se je pretekli ponedeljek zgodil na okrajnem sodišču na Ptuju. Kot poročajo Slovenske novice, je med glavno obravnavo zoper Ljutomerčana, ki so mu sodili zaradi poškodovanja tuje stvari, saj je marca lani popisal stene in zlomil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru, obtoženi fizično napadel pričo, sodnika ljutomerskega sodišča.

Ko je na mesto za priče stopil sodnik, naj bi ga obtoženi udaril in mu poškodoval nos ter ličnico. S tem se je obravnava končala, saj so nemudoma posredovali policisti. Sodnik sicer naj ne bi utrpel hujše telesne poškodbe, saj naj bi se po nekaj dneh bolniškega staleža ta konec tedna že vrnil v službo.

Popisana fasada

Neznanec se je znesel nad fasado in okni ljutomerskega sodišča


Obtoženi se sicer že dlje časa srečuje z organi pregona in s pravosodnimi organi, lani marca pa je prišlo do uničenja nekaj oken in poškodovanja sten sodišča v Ljutomeru, zaradi katerega je tokrat potekala glavna obravnava na ptujskem okrajnem sodišču.

Tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl je za Slovenske novice potrdil, da so policisti PP Ptuj na ptujskem okrajnem sodišču obravnavali kaznivo dejanje oviranje pravosodnih organov po prvem odstavku 289. člena in kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Policisti o dejanju še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku, zato drugih podrobnosti preiskave še ne morejo pojasniti.



Več v Črna kronika