Obrat Carthaga v Odrancih izdelal prestižni, že 30.000 avtodom

Jubilejni model, Carthago chic c-line 4.9 na podvozju Mercedes-Benz Sprinterja, je na poti h kupcu v Nemčijo.

Prlekija-on.net, petek, 2. oktober 2020 ob 15:35
Carthago Odranci

Carthago Odranci

Piše se edinstvena zgodba o uspehu: pred natanko dvanajstimi leti je Carthago d.o.o. svoje temelje postavil na travniku prekmurske ravnice, natančneje v Odrancih, od koder so pravkar novim dogodivščinam naproti pospremili 30.000 vozilo. Uspešna zgodba obrata se tako nadaljuje. Novi modeli znamk Carthago in Malibu še stopnjujejo trend priljubljenosti, napredna tovarna se pripravlja na prihodnost, trg počitniških vozil beleži rast prodaje.

Obetavna napoved: uspešen uvod v modelno leto 2021

Skupina Carthago, z blagovnima znamkama Carthago in Malibu, je na sejmu v Düsseldorfu pred kratkim uspešno odprla vrata novemu modelnemu letu 2021. Po uspešnem štartu na sejmu podjetje beleži nov uspeh - v Odrancih je izdelano in na pot pospremljeno 30.000 vozilo.

Karl-Heinz Schuler, ustanovitelj in lastnik skupine Carthago: »Odločitev za Odrance je bila velika sreča. Uspeha, ki ga nizata znamki Carthago in Malibu si ni mogoče zamisliti brez našega obrata v Sloveniji«.

Jubilejni model, Carthago chic c-line 4.9 na podvozju Mercedes-Benz Sprinterja, je na poti h kupcu v Nemčijo. Prestižni, z zvezdico zaznamovan integriran avtodom, pripada novi generaciji vozil znamke Carthago. Omenjeno vozilo v panogi počitniških vozil že eno leto vzbuja veliko pozornosti in se nenehno izpopolnjuje. Tudi ostali novi modeli prestižnih znamk Carthago in Malibu žanjejo veliko pozornost. Beleži se tudi občutna rast povpraševanja po njih.

Covid-19 je zaznamoval dogajanje tudi pri počitniških vozilih. Povpraševanje po vozilih iz obrata v Odrancih, kljub pandemiji vliva optimizem. Zlasti v Nemčiji se je povpraševanje po vozilih bistveno povečalo in napovedalo nadaljnjo rast obrata v Odrancih. Carthago d.o.o. se tudi v Sloveniji uvršča med najuspešnejše proizvajalce počitniških vozil.

Impresivna zgodovina Carthaga d.o.o.

Nosilni steber rasti dinamične skupine Carthago, s sedežem v Aulendorfu v Nemčiji, je slovenski obrat. Uspeh podjetja Carthago d.o.o. je fascinanten: avgusta 2008 je novo zgrajen obrat zapustil prvi avtodom. Leta 2013 je bilo proizvedenih že 5.000 vozil. Deset let po odprtju tovarne Carthago d.o.o. je proizvodni trak zapustilo 20.000 vozilo in sedaj obrat zapušča prestižni, že 30.000 avtodom.

Carthago
30.000 vozil izpod rok zaposlenih Carthaga d.o.o. iz Odrancev

Uspeh se ne meri samo v številkah. Carthago chic c-line T in predelan kombi Malibu Van, ki prihajata iz slovenskega obrata, sta bila letos v Nemčiji izbrana za počitniško vozilo leta. Prestižna evropska nagrada za inovacije "European Innovation Award" je bila podeljena vozilu "c-compactline".

Koraki podjetja Carthago d.o.o. v smeri "Industrija 4.0" - pot v prihodnost

Atraktivna vozila, motiviran tim, konstantni razvoj in modernizacija obrata so ključni dejavniki uspeha podjetja Carthago d.o.o. Šestmestne evrske investicije so stalnica, ko govorimo o investicijah v optimizacijo proizvodnih procesov, strojev in opreme ter v IT projekte. Trenutno je v fazi uvajanja Nesting tehnologija - tehnološki dosežek na področju avtomatizacije zaporedja delovnih operacij z dinamično porazdelitvijo izreza obdelovancev na CNC obdelovalnih strojih.

To so prvi koraki podjetja Carthago v smeri Industrije 4.0. in digitalne transformacije. S proizvodno usmeritvijo v vitko proizvodnjo, t.i. Lean production, želi obrat odpraviti potrate tekom proizvodnega procesa in uvesti tehnologijo nenehnega izboljševanja. Cilj je doseganje večje učinkovitosti, kot tudi olajšanje dela zaposlenih ob uporabi najsodobnejših naprav in delovnih postopkov.



Več v Gospodarstvo