Kmečka tržnica na Grüntu – zadnja v letu?

Virus je sicer malo zmanjšal obisk nikakor pa ne povpraševanja po znamenitih postržjačah, krapcih, kvasenicah in pogačah.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. oktober 2020 ob 16:43
Kmečka tržnica na Grüntu

Kmečka tržnica na Grüntu

Neumorni člani TD Cven so v soboto 3. oktobra pripravili po programu še zadnjo letošnjo kmečko tržnico z že klasično ponudbo. Tudi koronavirus jih ne ustavi, ampak se prilagodijo zahtevam za preprečevanje okužb. Tako je že na poti do pokritega dela prireditvenega prostora postavljeno razkužilo z zahtevo, da si vsak obiskovalec razkuži roke in do mize s primernim razmakom tudi natakne masko. Virus je sicer malo zmanjšal obisk nikakor pa ne povpraševanja po znamenitih postržjačah, krapcih, kvasenicah in pogačah, ki so jih posamezniki telefonsko naročali in prišli ponje, ne da bi se zadrževali na prireditvenem prostoru. Končno so si pridne »kuharice« tudi malo olajšale delo s pridobitvijo - mešalnikom za testo, ki je nadomesti težaško ročno pripravo testa za domače dobrote.

Po uspešni prireditvi, so prisotni člani, začeli razmišljati o organizaciji morda še ene tržnice v letošnjem letu. Seveda pa so v teku priprave na naslednje akcije: brotva-trgatev na Grüntu in tudi drugje ter obvezna kuha kisle župe. Upajmo, da bo tudi za te dejavnosti vreme primerno.

PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI!

J.G.



Več v Družabno