Odziv predsednika komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na pisanje svetnikov neodvisne liste

Na pisanje Neodvisne liste Olge Karba se je sedaj odzval tudi Dejan Karba, predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Prlekija-on.net, torek, 13. oktober 2020 ob 12:021
Ljutomer

Ljutomer

Dopoldan smo že poročali o tem, da so v Neodvisni listi Olge Karba zaskrbljeni zaradi zadnjih imenovanj predstavnikov občine v javne zavode Občine Ljutomer.

Na pisanje se je sedaj odzval tudi Dejan Karba, predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Ljutomer

V Neodvisni listi Olge Karba zaskrbljeni zaradi zadnjih imenovanj predstavnikov občine v javne zavode


Njegov odziv objavljamo spodaj v celoti.


Odziv predsednika komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na pisanje svetnikov neodvisne liste

Sveti naših javnih zavodov so sestavljeni tudi iz predstavnikov lokalnih skupnosti in prav zaradi apolitičnosti pri kadriranju v komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) sledimo praksi izbiranja predstavnikov naše skupnosti prek javnega razpisa. V zavode, kjer je članstvo v svetu plačano, se na razpise prijavlja več kandidatov, v tiste, kjer članstvo v svetih ni plačano, je prispelih vlog bistveno manj, zaradi česar smo letos nekaj razpisov morali ponoviti.

Seveda podpiram poziv svetnikov z županjine neodvisne liste, da naj se občanke in občani v čim večjem številu prijavljajo na občinske razpise in, seveda, tudi sam zagovarjam široko in tvorno vpletenost skupnosti v dogajanje v naši občini. Edino tako to gre, edino tako je vendarle prav!

Na pavšalno oceno kolegic svetnic in kolegov svetnikov, češ, da se v naše zavode politično kadrira, pa da se ne kadrira strokovnih, za delo pripravljenih ljudi z vizijo in željo po boljšem, nikakor ne pristajam. To preprosto ne drži.

Stopimo vendarle skupaj, ne mečimo kamenja drug v drugega po portalih in kuloarjih!

Vsedimo se, podajmo si roke in se trezno odločimo za sodelovanje v dobrobit vseh: tako tistih v margini kot tistih, ki ne vedo več kam bi s tuzemskim bogastvom. Smisel demokratične urejenosti vendarle ni v tem, kdo bo koga, smisel je v rešitvah in v poteh, ki uzance neke skupnosti vodijo in naposled pripeljejo do rešitev!

Verjamem, da smo tako ljutomerski svetniki (prav vsi!!) kot predstavniki naše skupnosti v zavodih tega sposobni. A začeti je treba tukaj in zdaj (hic et nunc), časa za prepire preprosto ni in ne sme biti več.

Vsem prek zadnje dopisne seje občinskega sveta izbranim predstavnikom lokalne skupnosti v zavodih želim uspešno delo, prav tako vse dobro in obilje uspeha ter blagoslova na pot voščim Boštjanu Pihlarju, ki ga je po soglasni potrditvi sveta zavoda ZD Ljutomer in po soglasno izglasovanem soglasju KMVVI na dopisni seji kot direktorja ZD Ljutomer podprl tudi občinski svet Občine Ljutomer.

Ostanimo zdravi!

Dejan Karba, predsednik KMVVI



Več v Politika