En pod vplivom alkohola zapeljal s ceste, drug povzročil prometno nesrečo

Prvi je imel v organizmu 0,76 mg/l alkohola, drugi pa 0,39 mg/l alkohola. V trčenju se je njegova 19-letna sopotnica lažje telesno poškodovala.

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2020 ob 12:27
Policija

Policija

V ponedeljek popoldan je v Spodnji Voličini 60-letni moški, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, z osebnim avtomobilom zapeljal v obcestni jarek. V prometni nesreči je bil udeležen sam. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 mg/l alkohola.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Sinoči je 25-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti od Vukovskega dola proti Jakobskemu dolu. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je v levem preglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo zaneslo v desno, tam pa je trčil v travnato nabrežino in pristal v jarku.

V trčenju se je njegova 19-letna sopotnica lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,39 mg/l alkohola.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.



Več v Črna kronika