V SBMS zasedenih vseh 61 postelj, od tega je 10 bolnikov na intenzivni terapiji

V soboški bolnišnici so uredili dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. oktober 2020 ob 14:00
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so odprli dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer še v eni etaži na Infekcijskem oddelku, preurejajo oz. urejajo pa tudi Pljučni oddelek. Zasedenih imajo vseh 61 postelj, od tega 10 bolnikov na intenzivni terapiji, sporoča vodstvo bolnišnice.

Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljajo dodatne postelje. Do 12. novembra jih bodo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje zagotovili 95 za bolnike z akutno boleznijo in 12 postelj za intenzivno zdravljenje.

Ker število obolelih strmo narašča in bodo imeli ob zbolevanju zdravstvenega osebja velike težave zaradi pomanjkanje kadra, znova vabijo zdravstvene delavce, da se jim pridružite pri premagovanju zelo zahtevnih razmer.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota odpovedane vse nenujne storitve


Na osnovi poziva so pridobili pet diplomiranih medicinskih sester (dve iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, eno iz Zdravstvenega doma Lendava in eno iz Psihiatrične bolnišnice Ormož), predvidoma se bo vključil še en koncesionar.

Odpovedali vse nenujne posege

Po navodilu ministrstva za zdravje so sicer odpovedali vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro ter ambulantne storitve pod enako stopnjo nujnosti. Isto velja za vse storitve, za katere zdravnik meni, da bi ob opustitvi pomenile hudo poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta.

Paciente, ki na pregled ne bodo mogli, o tem obvešča njihova naročniška služba, po telefonu ali s sporočili pa obveščajo tudi tiste, ki naj pridejo v bolnišnico po odločitvi zdravnika.

Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu.

Vodstvo bolnišnice tusi svojim zaposlenim odsvetujejo obiske pokopališč in jim priporočajo, da se svojcev spomnijo v ožjem domačem krogu oziroma v molitvi. Enako svetujejo tudi drugim.

Ker se razmere izrazito poslabšujejo, vas znova prosijo, da upoštevate vse priporočene preventivne ukrepe, kar velja tudi za praznike, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je oblikoval navodila

NIJZ oblikoval navodila: Kdo naj ostane v izolaciji in kako dolgo?




Več v Črna kronika