27-letniku zasegli snovi in rastline, za katere sumijo, da so prepovedana droga

Zasegli so mu 77 rastlin konoplje, približno 1 kg posušenih delcev rastline, 9 brizgalk smolnate tekočine, praškasto snov rjave barve, za katero sumijo, da je prepovedana droga heroin, bokse za vzgojo psihedeličnih gob...

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2020 ob 14:02
Zasežena droga

Zasežena droga

Policisti Policijske postaje Šentilj so v torek, 10. novembra, po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo pri 27-letnem osumljencu, na območju občine Kungota. Med hišno preiskavo so našli in mu zasegli 77 rastlin konoplje, ki so bile posajene v treh različnih posebej prirejenih prostorih, na skupni površini približno 40 m2, približno 1 kg posušenih delcev rastline, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplje, 9 brizgalk smolnate tekočine, za katero sumijo, da so derivat prepovedane droge konoplje, približno 4 g praškaste snovi rjave barve, za katero sumijo, da je prepovedana droga heroin, 4 PVC bokse za vzgojo psihedeličnih gob ter razno opremo za vzgojo prepovedanih drog in gnojila.

Zasežene snovi, rastline in delce rastlin bodo poslali v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. V kolikor se bo potrdilo, da gre za prepovedane droge, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1).

Foto: PP Šentilj



Več v Črna kronika