Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov v Veržeju

3. Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin

Dejan Razlag, sreda, 20. april 2011 ob 20:101
Velikonočni pirhi

Velikonočni pirhi

V sredo, 20. aprila, se je v Zavodu Marianum Veržej, uradno odprla 3. Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin, kjer si na enem mestu lahko ogledate tradicionalne in novodobne pirhe, prvič tudi tradicionalne in novodobne velikonočne košare, vezenine z velikonočnimi motivi iz vseh slovenskih pokrajin, razstavljeni pa so tudi izdelki vrtcev in šol severovzhodne Slovenije.

Otvoritev so popestrili učenci Glasbene šole Ljutomer s svojimi nastopi, blagoslovljene velikonočne praznike pa so vsem zbranim v nagovoru zaželeli Slavko Petovar, župan občine Veržej, Janez Krnc, vodja Centra DUO, Geza Erniša, evangeličanski škof ter Peter Štumpf, katoliški škof, ki je pirhe in velikonočne košare tudi blagoslovil.

Razstavo pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin v letu 2011 organizirajo Zavod Marianum Veržej, TIC Veržej, Terme Banovci, Občina Veržej, Javni zavod Krajinski park Goričko, Pokrajinski muzej Murska Sobota in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Zavod Murska Sobota.

Razstava je na ogled od 20. aprila do 7. maja 2011, vsak dan od 8.00 do 12.00 ter od 16.00 do 18.00 ure (in po dogovoru za organizirane skupine).

TUNČEK četrtek, 21. april 2011 ob 15:52

Zlo lepe remenice . To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje