Velikonočni pohod po Misijonski poti v ponedeljek, 25. aprila

Pri Mali Nedelji začenjamo pohodniško sezono

Branko Košti, četrtek, 21. april 2011 ob 10:011
Pohodniki

Pohodniki

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci vabi v ponedeljek, 25. aprila, na prvi letošnji pohod. Za ljubitelje narave in pohodništva je zbirališče ob 9. uri pred hotelom Bioterme, od tam bomo krenili na Misijonsko pot Sv. bratov Cirila in Metoda. Skozi Hanželove grabe se bomo povzpeli v Malo Nedeljo in naprej do izvira Kršovščak, kjer naj bi po ljudskem izročilu krščevala Ciril in Metod.

Nato se bomo podali do Vrbnjakove domačije v Moravcih. Tu bomo pogoščeni, ogledali si bomo ribnik, mogoče se bo ohladiti in odžejati v vinski kleti. Nadalje bo pot vodila v Novi vrh, kjer bo ogled "klüčaje" in se podali v Vinščak, kjer si bomo ogledali del naravne in kulturne dediščine (lipo in prešo). Sledi samo še spust do cilja v Biotermah.

Pot je lahka in zato primerna za udeležence vseh starosti. Če bo za koga vendarle "pretežka", bo lahko del poti premagal na hrbtu katerega od konj, s katerimi nas bodo že po tradiciji spremljali člani Malonedeljske konjenice. Radovednost tistih z bolj zgodovinsko žilico bo zadovljil naš kronist, pesnik in zgodovinar Ludvik Rudolf. Tudi za dobro voljo bo poskrbljeno.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29