Kacin: Vlada bo omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča

Kot je zapisal, bo nekaj sprostitev v celotni Sloveniji (npr. javni promet), del pa le v štirih statističnih regijah z boljšimi epidemiološkimi razmerami.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. december 2020 ob 20:091
Sprostil se bo javni promet

Sprostil se bo javni promet

Vlada te dni v ožji sestavi razpravlja glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19. V soboto je že sprejela nekatere odločitve, razprava pa se je nadaljevala tudi v nedeljo.

Vladni govorec Jelko Kacin, je v nedeljo zvečer preko Twitterja sporočil, da bo Vlada RS omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča: "Vlada (COVID) pravkar dopolnjuje besedila odlokov, s katerimi bo od torka, 15. decembra, omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča, vključno 23. decembra. Nekaj sprostitev bo v celotni Sloveniji (npr. javni promet), del pa le v štirih statističnih regijah z boljšimi epidemiološkimi razmerami."

Odpirajo se tudi frizerski saloni

Do 23. decembra se odpirajo frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice


Predsednik vlade Janez Janša je pozneje sporočil, da se v Sloveniji do vključno 23.12.2020 v omejenem obsegu vzpostavlja nazaj javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice. V statističnih regijah: Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo, športno opremo ter avtosaloni. Več v povezanem članku.

Zabeležene okužbe po občinah v zadnjih 7 dneh

COVID-19 stanje: Glede na številke ni izboljšanja od prejšnjega tedna




Več v Slovenija