Do 23. decembra se odpirajo frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice

V štirih regijah bodo odprte tudi tekstilne trgovine, za uporabnike aplikacije OstaniZdrav pa tam ne bo omejitve na občino.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. december 2020 ob 21:28
Odpirajo se tudi frizerski saloni

Odpirajo se tudi frizerski saloni

Vlada je v nedeljo v ožji sestavi razpravljala glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19. Spremembe je prek Twitterja sporočil predsednik vlade Janez Janša. V Sloveniji se tako do vključno 23.12.2020 v omejenem obsegu vzpostavlja nazaj javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice. V statističnih regijah: Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo, športno opremo ter avtosaloni. V teh regijah se za uporabnike aplikacije OstaniZdrav do vključno 23.12.2020 (in če vmes v njih ne bo poslabšanja epidemiološke situacije) odpravlja omejitev gibanja na občino.

Sprostil se bo javni promet

Kacin: Vlada bo omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča


"Vlada RS dnevno spremlja obremenjenost zdravstvenega sistema zaradi Covid-19 ter 7 dnevno povprečje okužb po statističnih regijah, zaradi česar lahko v skladu z načrtom sproščanja oziroma zaostrovanja ukrepov v naslednjih dneh po posamičnih regijah prihaja do sprememb v obe smeri. Vlada RS bo na seji v četrtek obravnavala najnovejše epidemiološke podatke ter v skladu s splošnimi smernicami EU določila režim omejitev v času Božiča in novoletnih praznikov. Vlada poziva vse delodajalske in sindikalne centrale, da aktivno komunicirajo s članstvom in javnostmi v smislu upoštevanja ukrepov. Samo tako se lahko izognemo zaostritvam v času praznikov. Vlada RS se zahvaljuje zdravstvenim delavcem in vsem, ki v tem zahtevnem času upoštevate omejitvene ukrepe ter varujete zdravje in življenja. Z vami smo epidemijo uspeli zaustaviti prej, preden bi presegla zmogljivosti našega zdravstva. Naložimo si aplikacijo OstaniZdrav. Izpolnimo prijavo za cepljenje proti Covid-19. Naše gibanje z aplikacijo bo postalo bolj varno. S cepljenjem pa sčasoma spet normalno," je ob tem še zapisal Janša.

Zabeležene okužbe po občinah v zadnjih 7 dneh

COVID-19 stanje: Glede na številke ni izboljšanja od prejšnjega tedna




Več v Slovenija