Začetek cepljenja proti Covid-19 tudi v ZD Ljutomer

Vsi, ki bi se želeli cepiti proti Covid-19, se lahko do 31.12. že prijavite za cepljenje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. december 2020 ob 19:14
Cepljenje proti COVID-19 v Ljutomeru

Cepljenje proti COVID-19 v Ljutomeru

V nedeljo, 27. decembra, se je v Sloveniji začelo množično cepljenje proti virusu covid-19. K temu cepljenju so pristopili tudi v ZD Ljutomer in včeraj prednostno, v skladu z nacionalno strategijo cepljenja (NSC), cepili stanovalce v Domu starejših v Ljutomeru in oskrbovance v Domu Lukavci. Skupaj 350 oseb. Naslednji za cepljenje, predvidoma še ta teden, so predvideni njihovi zaposleni in pa ostali zdravstveni delavci. Prvi odzivi cepljenih so zelo pozitivni, velik interes po cepljenju pa se kaže že tudi v širšem okolju UE Ljutomer, so nam sporočili iz ZD Ljutomer.

Kot predvideva, že omenjena, nacionalna strategija cepljenja, so naslednji upravičeni do cepljenja starejši od 60 let. Natančnejši vrstni red cepljenja bo odvisen tudi od dostopnosti cepiva, v vsakem primeru, pa se bodo naši občani (vseh štirih občin UE Ljutomer) cepili po naslednjem vrstnem redu:

  • starejši od 80 let in več,
  • stari 75 let in več,
  • stari 60 let in več,
  • kronični bolniki,
  • mlajši od 60 let (bolniki z rakom, diabetesom, debelostjo, kroničnimi obolenji dihal, srca, ledvic, jeter, nevrološki bolniki, imunsko oslabljeni bolniki),
  • druge nujne službe (vzgojno izobraževalni delavci, policija, vojska...)
  • ostali.
Dom Lukavci

Tudi v Domu Lukavci že izvedli cepljenje proti virusu SARS-CoV-2


V sled lažjega oblikovanja vrstnega reda, kot to veleva nacionalna strategija, v zdravstvenem domu sistematično pristopajo k organizaciji cepljenja. Zato želijo čimprej ugotoviti, koliko prebivalcev v tem okolju se bo sploh odločilo za cepljenje. V ta namen vzpostavljajo dve telefonski številki na kateri se lahko prijavite za cepljenje. To sta 02 585 14 10 in 02 585 14 11.

Svojo prijavo pa lahko oddate tudi preko spletnega obrazca tukaj.

Obe telefonski številki in pa prijavni obrazec so na voljo do 31.12.2020 do 14. ure. Po tem datumu bo za prijavo možno še vedno poklicati v svojo ambulanto, vendar v tem primeru bo lahko pri izvedbi cepljenja prišlo do zamika.

Vse prijavljene paciente bodo osebni zdravniki razporedili v skladu s prioritetnim vrstnim redom ter v skladu z dobavami cepiva le-te klicali na cepljenje v naslednjih tednih.

Gre za velik organizacijski projekt ZD Ljutomer, zato prebivalce naprošajo k strpnosti in spoštovanju predvidenega protokola izvajanja cepljenja.



Več v Gospodarstvo